EvenimentImportantMaramuresul Istoric

UN DEPUTAT CERE EXPLICAȚII – Faptele penale din Borșa, aduse în atenția ministrului de Interne

In atentia doamnei Carmen Dan, ministrul de Interne,

Stimata doamna ministru, doresc sa va instiintez cu privire la cateva cazuri deosebit de grave petrecute in orasul Borsa, din judetul Maramures, in urma cu cateva zile.

Seful Politiei Locale s-a urcat la volanul uneia dintre masinile Primariei, fara a avea acest drept, intrucat automobilul se afla sub sechestru instituit de executorul judecatoresc. Suprins in trafic de mai multi localnici, acesta nu a negat faptele. In acest sens, exista si o inregistrare video realizata de curand. Ulterior, masina a fost parcata pe o strada din oras, de unde a disparut fara urma, dupa ce cu o zi inainte, masina nu doar ca se afla sub sechestru, dar avea aplicat si sigiliul pus tot de executor.

Actiunea politistului reprezinta un caz clar de incalcare flagranta a legii penale, constituind o infractiune grava. Iar aceasta gravitate este data tocmai de faptul ca un reprezentant al statului roman, care are in atributii tocmai asigurarea linistii si ordinii publice precum si respectarea legii, arata un dispret fara margini fata de aceasta, incalcand-o cu nonsalanta si ducand in zona derizoriului aplicarea normelor de drept.

Este inadminisbil ca seful Politiei Locale sa aiba un comportament infractional care nu numai ca nu face cinste niciunui purtator de uniforma din aceasta tara, dar desfiinteaza notiunea de stat de drept. Un astfel de comportament este intolerabil si impune destituirea sa din cadrul Politiei.

Un alt caz are in centru doua familii din localitate, care s-au incaierat cu cruzime, tocmai in Spitalului de Recuperare, sub ochii politistilor. Din cele cateva zeci de persoane implicate in altercatie, multe s-au ales cu rani grave, victimele fiind spitalizate de urgenta. Desi se aflau la fata locului, politisii nu au putut sa intervina pentru a pune capat conflictului, fiind depasini numeric si neavand dotarile necesare.

Doamna ministru, va solicit, in calitate de reprezentant al maramuresenilor in Parlamentul Romaniei, ca prin prezenta, sa luati act de cele petrecute in ultima vreme la Borsa, sa dispuneti actiuni de control si sa luati de urgenta masurile care se impun pentru restabilirea ordinii de drept si linistii publice in aceasta statiune montana, ale carei frumuseti sunt atat de apreciate de turisti.

In acest sens, va adresez solicitarea de a-mi pune la dispozitie raportul privind cele constatate in urma verificarii pe care o veti intreprinde, precum si masurile pe care le veti lua in vederea remedierii situatiei.

Cu respect, Deputat Adrian TODORAN

MARAMUREŞUL SĂLBATIC: Bătaie între clanuri în Borşa, în urma unui accident rutier

Te-ar putea interesa si

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiști pe numele unui bărbat care a distrus cu pietre maşina soţiei

Redactie

PREVENIREA ÎMBOLNĂVIRII PRIN GRIPĂ: Măsuri recomandate pentru începerea cursurilor

Redactie

MARAMUREŞ, INFORMAŢII OFICIALE: 3.540 persoane izolate la domiciliu, în carantină 360

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.