EvenimentMaramuresul Istoric

CONTROALE ÎN TRENURI: Dosare penale pentru contrabandiştii prinşi în trenul Vişeu de Jos – Sighetu Marmaţiei

Opt dosare penale pentru comiterea infracţiunii de contrabandă au fost întocmite ieri de poliţişti, în urma unor controale efectuate pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei şi în trenul de călători care circula pe relaţia Vişeu de Jos – Sighetu Marmaţiei.

Ieri, 31 ianuarie, ofiţerii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au continuat activităţile pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun şi a comerţului ilicit pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei.

În cadrul acţiunii desfăşurate au fost verificate mai multe societăţi comerciale şi persoane fizice.

Pentru neregulile constatate au fost întocmite şapte dosare penale pentru contrabandă conform Legii nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României. De asemenea, au fost confiscate aproape 100 pachete cu ţigări ce urmau a fi plasate în circuitul comercial ilicit.

În continuare se desfăşoară cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate.

Şi poliţiştii Biroului Transporturi Feroviare Sighetu Marmaţiei au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de contrabandă după ce, în urma unei acţiuni organizate în trenul de călători care circulă pe relaţia Vişeu de Jos – Sighetu Marmaţiei au identificat o femeie de 54 de ani din Valea Vişeului, care deţinea 70 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Şi în acest caz ţigările au fost confiscate iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Mandate de executare a pedepsei cu închisoarea puse în aplicare de poliţişti

Un băimărean condamnat pentru contrabandă şi un bărbat din Covasna condamnat pentru tâlhărie au fost depistaţi şi încarceraţi ieri de poliţiştii maramureşeni.

Poliţiştii Biroului Urmăriri au identificat un băimărean de 57 de ani, pe numele căruia Judecătoria Zalău a emis mandat de executare a pedepsei de 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.

Şi poliţiştii din Suciu de Sus au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Târgu Lăpuş. Aceştia au identificat un bărbat de 45 de ani din judeţul Covasna, care şi-a pierdut libertatea pentru un an şi patru luni, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

 

Te-ar putea interesa si

FOTO EXCLUSIV: Percheziţii la Vişeu de Sus – droguri şi arme descoperite de mascaţi (actualizare)

Redactie

EXCLUSIV FOTO: Un taximetrist candidat la alegerile locale din partea USR era dealer-ul tinerilor din Vișeu de Sus. A fost arestat preventiv

Vasile Dale

COD ROŞU DE CANICULĂ: Cursa Baia Mare – Bucureşti Otopeni a întârziat 3 ore. Numeroşi copii ţinuţi fără gram de apă în aeroport (foto exclusiv)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.