Eveniment

ÎNCEPUT DE AN CU DOSARE PENALE: Patru maramureşeni depistaţi la volan beţi sau fără permis de conducrere

Curajul de a conduce în stare de ebrietate sau fără a deţine permis îi poate costa libertatea pe patru bărbaţi, depistaţi ieri de poliţiştii rutieri. Trei dintre ei au fost opriţi înainte de a produce accidente însă unul, „condus” de o concentraţie mare de alcool, a provocat un accident de circulaţie.


Accidentul s-a produs pe strada Dragoş Vodă din municipiul Sighetu Marmaţiei. Într-o curbă la dreapta, şoferul a pierdut controlul volanului, a ajuns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu un autovehicul care circula regulamentar din sens opus. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că şoferul care a pierdut controlul volanului avea o concentraţie de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spitalul din municipiu, unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt şofer care a urcat la volanul autoturismului după ce a consumat alcool a fost depistat de poliţişti pe raza oraşului Vişeu de Sus. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că bărbatul, în vârstă de 53 de ani, avea o concentraţie de 0.46 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanţe.

Un alt pericol în trafic îl reprezintă persoanele care conduc fără a deţine permis de conducere. Fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani. Un tânăr de 19 ani riscă o astfel de pedeapsă, după ce a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea pe strada Victoriei din Borşa, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Şi un băimărean de 36 de ani, care avea dreptul de a conduce suspendat, a fost depistat în această dimineaţă, în jurul orei 04.00, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Independenţei din Baia Mare. Pe numele amândurora poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora să propună măsuri legale.

Te-ar putea interesa si

FOC ÎN MIEZ DE NOAPTE: Colibă improvizată aprinsă intenționat pe Craica (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Dezvăluiri şocante despre Estera, fata violată şi ucisă în Baia Mare. Criminalul a dat detalii şocante

Vasile Dale

Accidente rutiere în Baia Mare, Satulung, Baia Sprie, Borșa și Dragomirești (foto)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.