Important

S-A ALES CU DOSAR PENAL: Un tânăr din Coltău depistat de poliţişti la scurt timp după ce a comis un furt din locuinţă

Marţi, în jurul orei 12.00, o femeie a sesizat poliţia că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa din Satu Nou de Jos şi au sustras un portofel în care se aflau bani şi acte. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că autorii au profitat de faptul că proprietara se afla la etajul 1 al imobilului iar uşa de acces nu era încuiată.


Intervenţia promptă şi profesionalismul poliţiştilor au condus la identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei şi la recuperarea unei părţi din prejudiciu. Este vorba de un tânăr de 17 ani, domiciliat în Coltău. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii lui activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să propună măsuri legale.

Paza bună trece primejdia rea! este sloganul celei mai recente campanii de prevenire a furturilor din locuinţe. Pentru un plus de siguranţă, poliţiştii maramureşeni reamintesc cetăţenilor care locuiesc la casă câteva măsuri care îi pot feri de evenimente neplăcute:
– asiguraţi-vă uşa de acces chiar şi atunci când vă aflaţi în locuinţă!
– instalaţi un sistem de supraveghere video, care să înregistreze orice activitate desfăşurată în curtea locuinţei! De asemenea hoţii pot fi descurajaţi de prezenţa unui câine.
– evitaţi depozitarea în curtea casei, la vedere, a ambalajelor unor obiecte de valoare!
– apelaţi la o persoană de încredere care să vă ridice eventualele facturi sau înştiinţări lăsate la uşă ori în cutia poştală în perioada în care lipsiţi de la domiciliu!



Campania, realizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române în parteneriat cu societatea de asigurări Groupama are ca obiectiv conştientizarea unor modalităţi de prevenire a furturilor din locuinţă şi a măsurilor care pot fi adoptate pentru a nu deveni victime.

Te-ar putea interesa si

O nouă intervenție chirurgicală complexă de succes la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

Redactie

FOTO: Trimis înapoi în Germania: Un maramureșean aducea cu duba 1400 kg de haine uzate pentru o firmă din Baia Mare

Vasile Dale

LECŢIE DE SIGURANŢĂ: Cum au început micii participanţi la trafic săptămâna de vacanţă (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult