În data de 13 februarie a.c., în baza unui mandat emis de către Judecătoria Vișeu de Sus, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte au efectuat percheziţii la două imobile de pe raza localității Poienile de sub Munte.


În urma perchezițiilor efectuate, în interiorul imobilelor care aparțin cetățenilor români S. V., în vârstă de 33 de ani, și M. L., de 40 de ani, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe cutii care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

Procedând la inventarierea cutiilor descoperite, s-a constatat că acestea conţineau 521 pachete cu țigări, în valoare de 6.096 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, într-unul din imobile a mai fost descoperită şi confiscată în vederea continuării cercetărilor, suma de 1.055 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.
În continuare, se desfăşoară activităţi specifice sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot, ieri, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș împreună cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.
Astfel, în jurul orei 21.20, lucrătorii noștri au observat în curtea unui imobil nelocuit, de pe raza localității de frontieră Lunca la Tisa, județul Maramureș, mai multe colete voluminoase.
Din primele verificări, s-a constatat că acestea conțin țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura transportării lor la sediul poliției de frontieră.
În urma inventarierii coletelor descoperite, s-a stabilit că acestea conțin 6.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 70.200 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.