Eveniment

INFRACŢIUNI RUTIERE DIN CAUZA ALCOOLULUI: A accidentat o femeie şi a părăsit locul faptei, un altul a provocat un accident în Bocicoiu Mare

Deşi au tendinţa de a se supraaprecia, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare, nu acordă prioritate sau execută în mod periculos virajele.

În urma unei sesizări prin 112, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Sarasău au intervenit aseară pe D.J. 185, pe raza comunei Bocicoiu Mare, la un accident de circulaţie. Verificările efectuate la faţa locului au relevat că un bărbat de 54 de ani, care conducea un autoturism, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani.

În urma impactului, conducătorul auto care a pătruns pe contrasens a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital unde a rămas internat sub supraveghere medicală. Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta avea o concentraţie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.



Se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

***

Vineri după-amiaza, poliţiştii din Baia Mare au fost sesizaţi că la Spitalul Judeţean de Urgenţe din municipiu s-a prezentat o femeie, victimă a unui accident de circulaţie. Femeia, în vârstă de 36 de ani, a declarat că în timp ce traversa strada pe Podul Viilor, pe trecerea pentru pietoni, a fost acroşată de un autoturism iar conducătorul auto şi-a continuat deplasarea.
Poliţiştii au demarat activităţile specifice de căutare a şoferului, reuşind la scurt timp să identifice un bărbat de 46 de ani din municipiu, bănuit de comiterea faptei. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest constatându-se o concentraţie de peste 0.30 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea corporală a unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

 

Peste 1.500 sancţiuni contravenţionale aplicate săptămâna trecută de poliţiştii maramureşeni

Zilnic, polițiștii maramureşeni acţionează pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale, precum şi a celor urmărite în temeiul legii. De asemenea, polițiștii rutieri au ca principal obiectiv și reducerea numărului accidentelor rutiere cauzate de încălcarea de către conducătorii de vehicule a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.
În perioada 18 – 24 februarie a.c., poliţiştii maramureşeni au organizat 12 acţiuni punctuale pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. În perioada menţionată s-a intervenit la peste 121 evenimente de natură judiciară sau privind siguranţa publică şi rutieră.
Pe parcursul săptămânii trecute poliţiştii au identificat 12 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, iar faţă de trei persoane au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore. Totodată, au fost depistate şi încarcerate două persoane pe numele cărora au fost emise mandate de executare a unor pedepse privative de libertate .
Pentru neregulile constatate în cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 1566 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru abateri de la legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 606.000 lei. Totodată au fost confiscate bunuri în valoare de 8.698 de lei.
Poliţiştii au intervenit pentru soluţionarea a şase accidente de circulaţie produse pe drumurile publice de pe raza judeţului, soldate cu tot atâtea victime. În cadrul acţiunilor desfăşurate pe drumurile publice, pe parcursul săptămânii trecute au fost constatate 16 infracţiuni rutiere, cele mai multe de conducere fără permis şi conducere a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au reţinut 77 permise de conducere şi au retras 32 certificate de înmatriculare.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Băimărean urmărit, blocat în trafic de poliție și încătușat în fața Poliției Municipiului Baia Mare (FOTO)

Vasile Dale

SOC SI GROAZA LA BORSA: TANAR LOVIT CU STICLA-N CAP SI SNOPIT IN BATAIE INTR-O BENZINARIE DIN CENTRU (FOTO/VIDEO EXCLUSIV)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Cu pistolul la brâu pe străzile din Baia Mare. Polițiștii l-au încătușat imediat

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult