Important

BAIA SPRIE, ŞIŞEŞTI, VIŞEU DE SUS: Polițiștii rutieri şi reprezentanții Registrului Auto Român acţionează pentru reducerea riscului rutier

Ieri, 26 februarie a.c., polițiștii rutieri din Baia Sprie, Şişeşti şi Vişeu de Sus au organizat și desfășurat acțiuni rutiere pentru reducerea riscului rutier. Acțiunile au avut ca scop principal prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. La activităţi au participat și reprezentanți ai Registrului Auto Român, care au verificat starea tehnică a autovehiculelor.
Astfel, în cadrul acțiunilor s-a urmărit și verificarea sistemului de frânare, a celui de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, a mecanismului de direcţie, instalaţiei de iluminare/semnalizare, existenţei şi autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum și a legalității montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.
De asemenea, a fost verificat sistemul de rulare (punţi, roţi, anvelope şi suspensie), corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare și concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerii inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia.
Cu ocazia activităților desfășurate au fost constatate și aplicate 43 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 10.000 lei.
Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere şi au retras tot atâtea certificate de înmatriculare.

Te-ar putea interesa si

Gheorghe Șimon, deputat PSD: ”Soluția strategică reală pe termen mediu este ca România să devină independentă energetic!”

Vasile Dale

Reacţia unui scoţian care a ajuns la Festivalul Medieval de la Sighetu Marmaţiei

Redactie

L-AŢI VĂZUT? Borşean de 62 de ani, căutat după ce a plecat de la domiciliu

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult