Eveniment

INFRACŢIUNI RUTIERE: Un băisprian beat la volan a pornit la plimbare prin Baia Mare, un tânăr din Chişinău fără permis a făcut accident în Şomcuta Mare

Şoferii care „se lasă de alcool” atunci când ştiu că urmează să conducă autovehicule pe drumurile publice dau dovadă în primul rând de responsabilitate şi de tărie de caracter. Ceilalţi, care conduc cu tăria alcoolului în sânge, riscă să provoace răni, să distrugă vieţi, să-şi piardă libertatea.

Un tânăr de 31 de ani din Baia Sprie, a fost prins în toiul nopţii de poliţişti, conducând în stare avansată de ebrietate pe raza municipiului Baia Mare. A fost oprit la timp, înainte de a provoca vreun accident de circulaţie. Întrucât la testarea cu aparatul etilotest a reieşit că avea o concentraţie de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul nu mai are dreptul de a conduce pe drumurile publice şi, mai mult, s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

*****

Sesizaţi ieri dimineaţă că pe strada Nicolae Bălcescu din Şomcuta Mare s-a produs un accident de circulaţie, poliţiştii din oraş s-au deplasat de urgenţă la locul faptei pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Verificările efectuate au relevat că nicio persoană nu a fost rănită, însă două autovehicule au fost avariate. Într-o curbă, şoferul unuia dintre autovehiculele implicate, domiciliat în Chişinău, Republica Moldova, a încălcat marcajul longitudinal continuu simplu ce desparte sensurile de mers şi a intrat în coliziune laterală cu un alt autoturism, condus regulamentar.
Persoanele care conduceau cele două autovehicule au fost testate cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa alcoolului.

Tânărul de 26 de ani, din Chişinău, deţine permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova, însă nu avea drept de circulaţie pe drumurile publice din România întrucât în evidenţe autorităţilor române figura cu permisul de conducere reţinut pentru o altă abatere la regimul circulaţiei pe drumurile publice iar permisul era necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule condus.

Pe numele acestuia poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, urmând a dispune măsuri în consecinţă.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Svetlana din Valea Vișeului s-a răsturnat cu mașina între Fiad și Romuli în Ajunul Crăciunului Ucrainean

Vasile Dale

EXCLUSIV Video: Percheziții de amploare la Săpânța. Peste 100 de forțe de intervenție (actualizare)

Vasile Dale

ORAȘ SUB ASEDIU: Familie legată și tâlhărită în Seini. Criminaliștii au împânzit orașul (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.