Important

ACŢIUNI ÎN WEEKEND: Val de dosare penale întocmite de poliţiştii maramureşeni

Acţiunile poliţiştilor rutieri efectuate în acest weekend pentru siguranţa participanţilor la trafic s-au soldat cu sancţionarea mai multor conducători auto şi cu întocmirea unor dosare penale.

La Fărcaşa, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.40, un bărbat care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule a fost depistat conducând un autoturism pe DJ 108A. Bărbatul a declarat senin că a venit din Arduzel cu intenţia de a alimenta în staţia PECO din Fărcaşa. N-a mai apucat dar s-a ales cu un dosar penal.

Şi la Bârsana poliţiştii care executau serviciul de patrulare au oprit pentru control un moped care nu avea plăcuţe cu număr de înregistrare şi care se deplasa din direcţia Strâmtura înspre Sighetu Marmaţiei. Verificările efectuate au relevat că bărbatul în vârstă de 43 de ani, surprins în trafic, nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule şi avea o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.

La Baia Sprie, Târgu Lăpuş şi Sighetu Marmaţiei, infracţiunile constatate au fost de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru care trei bărbaţi în vârstă de 43, 34 şi 28 de ani s-au ales cu dosare penale.

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe bulevardul Independenţei din municipiul Baia Mare poliţiştii rutieri au efectuat semnalele de oprire a unui autoturism care circula spre strada Victoriei. Întrucât conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, poliţiştii au pornit în urmărire având semnalele luminoase şi acustice în funcţiune, dar conducătorul auto a refuzat să oprească, circulând în continuare cu viteză excesivă. Urmărirea s-a terminat pe strada Victoriei, puţin după intersecţia cu Aleea Toamnei, unde conducătorul auto a lovit un indicator rutier.
Poliţiştii au identificat un tânăr de 20 de ani din Fărcaşa, au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest şi au constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Tânărul era însoţit de o băimăreancă de 20 de ani. Niciunul nu a fost rănit.
Şi în acest caz poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările. (foto arhivă)

 

Te-ar putea interesa si

Ionel Bogdan: Împreună cu executivul UNICEF am vizitat astăzi primul punct de tip ”Blue Dot” din România

Redactie

Jandarmii maramureșeni au fost mesagerii lui Moș Crăciun

Redactie

5 filme cu fantome pe care merită să le vezi

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.