Recomandate

ATENŢIE, ŞOFERI! Poliţiştii rutieri, pe urmele conducătorilor auto care se urcă beţi la volan şi care nu folosesc centura

Acţiunea SEATBELT a fost în plină desfăşurare în această săptămână în judeţul Maramureş.

Poliţiştii rutieri au urmărit dacă şoferii şi pasagerii respectă obligaţia de a utiliza centura de siguranţă şi a altor dispozitive de fixare omologate. Scopul activităţilor a fost în primul rând de conştientizare atât a şoferilor cât şi a pasagerilor cu privire la utilitatea utilizării centurii de siguranţă: pe lângă că îi fereşte de plata unor amenzi, le poate salva vieţile în cazul unui impact.

Ieri, 14 martie, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei, Ocna Şugatag, Târgu Lăpuş şi Seini au oprit pentru verificări aproximativ 130 de autoturisme. Pentru neregulile pe care le-au constatat, poliţiştii au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 15.000 de lei. Totodată, pentru neregulile tehnice pe care le-au constatat, poliţiştii au ridicat cinci certificate de înmatriculare.

Acţiunile continuă şi pe parcursul zilei de azi, deci nu uitaţi să folosiţi centura de siguranţă!

14 martie – o zi cu trei persoane depistate de poliţişti în timp ce conduceau autovehicule fără a avea acest drept sau în stare de ebrietate

Activităţile desfăşurate ieri de poliţişti pe drumurile publice din judeţ au dus la depistarea a trei persoane care au comis infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

La Seini, poliţiştii au oprit aseară, la ora 18.40, un autoturism condus pe strada Cuza Vodă din oraş. La volan a fost identificat un bărbat de 40 de ani, care a prezentat pentru verificări un permis eliberat de autorităţile din Marea Britanie. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că de fapt bărbatul nu este posesor de permis conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, complicitate la săvârşirea infracţiunii privind fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Un alt bărbat care a condus un autoturism fără a avea acest drept a fost depistat de poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare, pe bulevardul Independenţei din municipiu. Băimăreanul, în vârstă de 36 de ani, avea permisul de conducere reţinut din cursul lunii aprilie 2018, când a comis o altă infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările.
Un alt bărbat, de 43 de ani, domiciliat în localitatea Onceşti, este cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, după ce a fost depistat ieri dimineaţă în jurul orei 09.30 pe raza localităţii de domiciliu, în timp ce conducea în stare de ebrietate. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Te-ar putea interesa si

A CRESCUT APROAPE DE POMPIERI: Raymond, adolescentul din Baia Mare care de doi ani împarte şcoala cu voluntariatul la SMURD

Redactie

Incredibil: Un tânăr a bătut doi oameni într-o biserică din Seini în timpul slujbei. Preotul a sunat la 112 (VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Pieton lovit pe o trecere pentru pietoni de pe strada Grănicerilor din Baia Mare – ACTUALIZARE

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.