Recomandate

EVENIMENT RUTIER / ACTUALIZARE: Accident azi noapte la ieşirea din Satulung, soldat cu o victimă. Şoferul a adormit la volan

Un accident rutier a avut loc în noaptea de joi spre vineri (4/5 aprilie), în jurul orei 2.00.

Evenimentul rutier s-a petrecut la ieşirea din Satulung şi s-a soldat cu o victimă, care s-a ales cu mai  multe traumatisme. Aceasta a fost preluată de ambulanţa din Şomcuta mare şi transportată la UPU a Spitalului Judeţean din Baia Mare. (foto arhivă)



Actualizare

Unele studii arată că oboseala la volan este la fel de gravă precum condusul sub influenţa alcoolului. Oboseala se manifestă în mai multe etape: în prima fază se instalează neatenţia, după care încep să ne fie afectate abilităţile cognitive, ochii ne joacă feste şi timpul de reacţie scade. Apoi, după ce oboseala trece de un anumit prag, organismul cedează, existând astfel riscul de adormire.

Aşa s-a întâmplat şi azi noapte, în jurul orei 02,00, când un bărbat în vârstă de 56 de ani din Baia Sprie conducea un autoturism pe DN 1C, dinspre Dej înspre Baia Mare. Pe fondul oboselii însă, acesta a adormit, a părăsit partea carosabilă şi sărind peste un şanţ, a ajuns cu autoturismul pe un câmp. Bărbatul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigaţii medicale. .Din fericire, nu a suferit leziuni grave şi nu a necesitat internarea.

Pentru prevenirea unor asemenea evenimente, poliţiştii vă recomandă să ţineţi cont de următoarele:
– Nu conduceţi mai mult de opt ore pe zi.
– Faceţi pauze regulate, de câte 15 minute fiecare, o dată la două ore.
– Dacă simţiţi că sunteţi obosit, opriţi într-un loc sigur gândindu-vă atât la siguranţa dvs. cât şi a celorlalţi. Dacă vă aflaţi pe autostradă, nu opriţi pe banda de urgenţă.
– Plănuiţi rutele în aşa fel încât să fie posibil să faceţi pauzele necesare, inclusiv cazarea, dacă e nevoie să rămâneţi undeva peste noapte.
– Nu porniţi la drum lung dacă ştiţi că sunteţi obosit.

***

Ieri, 04 prilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Seini şi Secţiilor 5 şi 6 Poliţie Rurală Ocna Şugatag, respectiv Sarasău, au organizat acţiuni pe linia respectării regimului de viteză, pe raza de competenţă. În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii au controlat 86 de autovehicule şi au constatat 64 de contravenţii la regimul rutier. Pentru neregulile constatate, aceştia au aplicat amenzi în valoare de 8.800 de lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării un permis de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

***

Băimărean condamnat pentru infracţiuni rutiere

În cursul zilei de ieri, 04 aprilie ac., poliţiştii Biroului Urmăriri din cadrul I.P.J. Maramureş au pus executare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui bărbat de 31 de ani din Baia Mare. Acesta era dat în urmărire internaţională pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier. Acum bărbatul îşi va ispăşi pedeapsa de 1 an şi 11 luni în Penitenciarul Baia Mare.

 

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Cu pistolul la brâu pe străzile din Baia Mare. Polițiștii l-au încătușat imediat

Vasile Dale

Video- ACCIDENT: Trei răniți în pasul Mesteacăn dupa un impact între un autoturism și un microbuz (actualizare)

Vasile Dale

Ultima ora: Trafic ingreunat pe DN1C la iesirea din Recea. Un tir a ajuns in sant (foto)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult