Important

CAMPANIE: Poliţiştii şi elevii au plantat puieţi în Baia Sprie (galerie foto)

„A înţelege natura înseamnă a înţelege viitorul, dar a face ceva pentru salvarea naturii înseamnă a contribui la fericirea omenirii.” (Eugen A Pora)

Poliţiştii nu au lăsat să treacă nici în acest an „Luna plantării arborilor” fără a se implica, mai ales că puieţii plantaţi anii trecuţi au prins viaţă, iar acest lucru a reprezentat o motivaţie suficient de puternică pentru a continua. Practic, pentru al şaselea an consecutiv, poliţiştii maramureşeni răspund bucuroşi invitaţiei reprezentanţilor Direcţiei Silvice Maramureş de a-i sprijini în acţiuni benefice pentru mediul înconjurător.

Sub supravegherea şi îndrumarea specialiştilor din cadrul Ocolului Silvic Baia Sprie au fost plantaţi 8 900 puieţi de molid, pe o parcelă din Pasul Gutâi, aflată în administrarea Ocolului Silvic Baia Sprie, unde în urma unei furtuni din anul 2017 au fost distruşi mai mulţi arbori.



La acţiunea de împădurire de azi au fost prezenţi poliţiştii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, de la Serviciul de Acţiuni Speciale, de ordine publică, de prevenire, relaţii publice, comunicaţii şi informatică şi cei din cadrul Poliţiei oraşului Baia Sprie. Am dat o mână de ajutor celor peste 100 de elevi de la Şcoala Nr. 2 Baia Sprie, de la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie şi Colegiul Tehnic George Bariţiu Baia Mare, cadrelor didactice, precum şi reprezentanţilor Primăriei Oraşului Baia Sprie şi ai Gărzii Forestiere. Direcţia Silvică Maramureş a pus la dispoziţia participanţilor echipamente de protecţie, unelte şi puieţi.

Prin participarea la această acţiune poliţiştii au atras atenţia asupra importanţei educaţiei ecologice şi a rolului esenţial pe care îl are pădurea în menţinerea echilibrului ecologic. Responsabilitatea protejării pădurilor nu revine doar instituţiilor cu atribuţii în întreţinerea acestora, cum este Direcţia Silvică Maramureş sau a celor care sancţionează tăierile ilegale de arbori, cum este Poliţia, ci şi tuturor cetăţenilor pentru că starea pădurilor dintr-o anumită zonă reflectă într-un fel şi gradul de civilizaţie a populaţiei din acea zonă.

Sursa text și foto: IPJ Maramureș.

Te-ar putea interesa si

Ionel Bogdan: Guvernul susține proiectele de dezvoltare a Maramureșului

Redactie

EXPOZIŢIE: ”Icoane din Scheii Brașovului”, la Muzeul de Etnografie

Redactie

Jandarmii maramureşeni, alături de copii din prima zi de școală

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult