În cadrul programului “Școala Altfel” avocații Baroului Maramureș au fost alături de elevii claselor a VII a și a VIII a ai Şcolii Lucian Blaga din Baia Mare.


Astfel, in data de 16 Aprilie începând cu ora 12, în Sala Millenium, pusă la dispoziție de Baroul Maramureș, elevii au fost invitați sa participe la un proces simulat. Obiectul procesului simulat a fost cercetarea și judecarea unei infracțiuni de tâlhărie, elevii fiind actorii principali.

Copiii au fost organizați în grupuri de lucru reprezentând participanții la un proces : părți vătămate, polițiști, procurori , avocați și judecători, fiind coordonați fiecare de către un avocat.
Prin implicarea directă elevii au aflat mai multe despre sistemul judiciar din România, regulile și principiile ce guvernează un proces, despre rolul avocaților, grefierilor, judecătorilor și procurorilor pe parcursul procesului precum și despre procedurile urmate cu ocazia derulării acestuia, aplicând cu succes și mai ales din proprie inițiativa principiul “ in dubio pro reo”, soluția pronunțată fiind una de achitare.


La proiect au participat aproximativ 60 de elevi și 5 avocați, urmând ca acest fel de întâlniri sa se desfășoare și in perioada următoare la solicitarea școlilor din județ.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.