Important

TRIBUNALUL MARAMUREŞ S-A PRONUNŢAT: Fostul arhitect şef al municipiului Baia Mare, condamnat pentru luare de mit la trei ani de închisoare

Prin sentinţa penală nr. 65, pronunţată de Tribunalul Maramureş la data de 17.04.2019, în dosarul nr. 1511/100/2016, instanţa l-a condamnat pe inculpatul D.M., fost arhitect şef al Primăriei Baia Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi a art. 35 alin. 1 din Codul penal (5 acte materiale), la pedeapsa de 3 ani de închisoare, fiindu-i totodată aplicată pedeapsa complementară a interzicerii, pe o durată de 3 ani, a următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat si dreptul de a exercita funcţia de arhitect in cadrul unei instituţii/autorităţi publice.

Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe un termen de 4 ani. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune măsurilor prevăzute de art. 93 al. 1 din Codul penal şi va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile, cu excepţia zilelor nelucrătoare, într-o instituţie publică din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, instituţia şi tipul de activitate urmând a fi stabilite de Serviciul de Probaţiune Cluj.

Prin aceeaşi sentinţă, instanţa l-a condamnat pe inculpatul V.F. la pedeapsa de 1 an si 4 luni închisoare pentru săvărşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi a art. 35 alin. 1 din Cod penal (2 acte materiale), şi de art. 75 alin. 2 litera b Cod penal, raportat la art. 76 alin. 1 din Codul penal.



Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe un termen de 2 ani, perioadă în care acesta se va supune măsurilor prevăzute de art. 93 al. 1 din Codul penal şi va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, cu excepţia zilelor nelucrătoare, într-o instituţie publică din Municipiul Baia Mare, respectiv Primăria Baia Mare, instituţia şi tipul de activitate urmând a fi stabilite de Serviciul de Probaţiune Maramureş.

Instanţa a constatat nulitatea interceptărilor convorbirilor telefonice efectuate în perioada 15 ianuarie 2016 – 9 martie 2016 şi a planşelor fotografice întocmite la data de 11.02.2016, 16.02.2016 şi 10.03.2016.
Hotărârea Tribunalului Maramureş nu este definitivă, împotriva acesteia putând fi introdusă calea de atac a apelului în termen de 10 zile de la comunicare.

Te-ar putea interesa si

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI: De ce să mă vaccinez împotriva COVID-19?

Redactie

DONARE DE SÂNGE: Poliţiştii maramureşeni, MAI aproape de cetățeni cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae

Redactie

SIGHETU MARMAŢIEI: Activităţi antidrog, împreună cu 30 de copii sigheteni

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult