Eveniment

BILANŢ DE WEEKEND: Multe accidente rutiere, multe sancţiuni aplicate vitezomanilor şi permise reţinute

În weekend-ul trecut poliţiştii au desfăşurat mai multe acţiuni pentru combaterea vitezei excesive. Sâmbătă şi duminică au fost oprite pentru verificări aproape 300 de autoturisme şi au fost aplicate 187 sancţiuni contravenţionale.

Poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş şi poliţiştii din Seini, Ocna Şugatag, Onceşti, Baia Sprie, Şişeşti, Ulmeni şi Sarasău au participat la acţiuni cu autospeciale dotate cu aparat radar.

Din cele 187 sancţiuni contravenţionale aplicate, cele mai multe au fost în cazul acelor şoferi care conduceau cu viteză peste limita legală. Valoarea amenzilor a fost de aproximativ 89.000 de lei. Totodată, în 13 cazuri poliţiştii au aplicat măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce. Pentru defecţiuni tehnice, poliţiştii au dispus retragerea a trei certificate de înmatriculare.



Și pentru perioada următoare, în contextul Sărbătorilor de Paști, Zilei Internaţionale a Muncii şi Zilei Naţionale a Tineretului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureş vor acţiona pentru realizarea unui climat de ordine și liniște publică şi pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Accidente de circulaţie cercetate de poliţişti

Vineri seara, poliţiştii au intervenit la un accident de circulaţie produs pe raza localităţii Tisa. Din primele cercetări efectuate la fața locului s-a constatat că pe un sector de drum în aliniament, un autoturism a intrat în coliziune cu autoturismul pe care dorea să îl depășească, al cărui conducător auto se angajase la rândul său în depășire, fără să se asigure. În urma impactului, primul autoturism angajat în depășire a fost proiectat în două capete de podeț, după care s-a răsturnat pe plafon pe partea carosabilă. Patru persoane aflate în autoturism, printre care și conducătorul auto, au fost transportate la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Din cauza leziunilor suferite, conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Bocicoiu Mare, nu a putut fi testat cu aparatul etilotest. Celălalt conducător auto implicat în accident, un tânăr de 25 de ani, tot din Bocicoiu Mare, a fost testat și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Un alt accident de circulație a avut loc ieri, 21 aprilie, în localitatea Vălenii Lăpușului. O fetiță în vârstă de trei ani care a traversat strada alergând, prin loc nepermis, a fost surpinsă și accidentată de un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani. Victima a fost transportată la Spitalul din Târgu Lăpuș de către conducătorul autoturismului, iar ulterior a fost transferată cu ambulanța la Spitalul Județean din Baia Mare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

În ambele cazuri, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă.

4815 persoane sancţionate şi 298 permise reţinute de poliţişti pentru depăşirea vitezei

Viteza excesivă, neutilizarea centurii de siguranţă şi folosirea telefonul mobil fără utilizarea unui sistem hands free sunt în topul celor mai frecvente abateri rutiere constatate de poliţişti în primul trimestru al acestui an. Din cele 14 319 sancţiuni contravenţionale aplicate pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice ale poliţiştilor, 13 874 (96,9%) au fost aplicate şoferilor.
Astfel, în perioada ianuarie – martie a.c., cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care au depăşit limitele legale de viteză. 4 815 persoane depistate conducând cu viteză peste limita legală au fost sancţionate contravenţional, iar 298 şoferi care au depăşit limitele de viteză cu mai mult de 50km/h, au rămas fără permisele de conducere.
În primele trei luni ale acestui an poliţiştii au depistat şi mulţi şoferi care au ignorat utilitatea centurii de siguranţă: 2 456 de conducători auto dar şi 29 de pasageri au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea acestei norme.
Vorbitul la telefon în timpul şofatului se clasează pe locul al treilea în ierarhia abaterilor constatate de poliţiştii rutieri. Aproape 500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care au vorbit la telefonul mobil fără sistem hands free în timp ce conduceau autoturisme.
Nu este mic nici numărul persoanelor care au produs accidente de circulaţie cu pagube materiale şi nu au anunţat sau nu s-au prezentat la poliţie în termenul legal de 24 de ore. 74 de persoane au fost identificate ulterior de poliţiştii rutieri şi sancţionaţi contravenţional în acest sens.
Valoarea totală a amenzilor aplicate la regimul circulaţiei pe drumurile publice în perioada menţionată a fost de peste 5.700.000 de lei.

Inconştienţa unora poate costa viaţa altora! Ca să fiţi, şi dumneavostră şi ceilalţi participanţi la trafic în siguranţă, şi ca să fiţi scutiţi de amenzi, respectaţi legea! Vă garantăm că poliţiştii au ca obiectiv principal siguranţa şi vor fi în continuare prezenţi pe drumurile publice.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT: Un șofer din Maramureș a ajuns cu camionul direct într-un copac (foto/video)

Vasile Dale

PERICOLUL DE PE TROTUAR: Peretele unei case s-a prăbuşit în Baia Mare

Redactie

FOTO, VIDEO / ACTUALIZARE: Incendiu violent la un atelier auto de pe strada Păltinişului. Focul a izbucnit de la o sobă

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult