Eveniment

CONSUMUL DE ALCOOL LA VOLAN ESTE RISC MAJOR: Dosare penale şi închisoare pentru mai mulţi maramureşeni care au condus băuţi

0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat este o valoare foarte mare pentru o persoană care urcă la volanul unei maşini. Riscurile majore pe care practic, cei care consumă alcool şi conduc, nu le iau în calcul sunt rănirea unor persoane nevinovate sau pierderea libertărţii.

Un tânăr de 20 de ani din comuna Gârdani este cercetat pentru comiterea a două infracţiuni, în cadrul dosarului penal întocmit ieri de poliţişti pe numele lui.



În fapt, tânărul a condus un autoturism iar în parcarea unui imobil de pe bulevardul Unirii din Baia Mare a efectuat manevra de mers cu spatele şi a acroşat un autoturism parcat regulamentar.

Testarea cu aparatul etilotest a relevat că acesta avea o concentraţie de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Un caz similar a fost constatat de poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Suciu de Sus. Aceştia au depistat pe raza localităţii Groşii Ţibleşului un tânăr de 28 de ani, care conducea un autoturism în stare de ebrietate şi fără a deţine permis de conducere. Întrucât testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie alcoolică de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Oraşului Târgu Lăpuş, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot ieri, pe raza comunei Moisei a fost depistat un tânăr de 18 ani care conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere iar poliţiştii din Baia Sprie au depistat un sălăjean de 23 de ani care conducea fără permis.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.

Condamnat la închisoare cu executare pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului

La data de 12 iunie a.c., polițiști din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Groşi au depistat un tânăr de 27 de ani, din comuna Dumbrăviţa, pe numele căruia Judecătoria Baia Mare a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
Tânărul, care are de executat o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare, a fost depus în Penitenciarul Baia Mare în vederea executării pedepsei.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Impact frontal între două mașini la ieșirea din Cavnic spre Șurdești. O persoană încarcerată – ACTUALIZARE

Redactie

LA GRĂMADĂ: Mii de români aşteaptă avioanele pe Aeroportul Cluj pentru a se întoarce în Germania (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

A furat mașina: Puștan din Vișeu beat criță urmărit și blocat în trafic de polițiștii din Borșa. Un ucrainean beat a provocat accident la Dănești

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult