Grindina a facut prapad in judet. Nu e zi in care sa nu avem parte de vreme severa. De data aceasta grindina a facut prapad in zona Viseu de Jos.

De altfel, avem o informare de Cod portocaliu valabil până la ora 18:30 in  Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Vișeu de Jos, Ruscova, Bistra, Bocicoiu Mare, Ieud, Bogdan Vodă, Rozavlea, Dragomirești, Botiza, Petrova, Leordina, Șieu, Câmpulung la Tisa, Sarasău, Poienile Izei;

Se vor semnala ploi torenţiale care vor depăşi 35 … 40 l/mp, vijelie, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii, frecvente descărcări electrice;

De asemenea,  a fost emis un Cod galben hidrologic. Se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Bazine afectate râurile mici din bazinele hidrografice: Vișeu , Iza, Tur – bazin superior, Lăpuș – bazin superior.

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: 17.06.2019 ora 17:30 – 18.06.2019 ora 03:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Vișeu , Iza, Tur – bazin superior, Lăpuș – bazin superior, județul Maramureș.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.