BREAKING NEWSImportantMaramuresul IstoricTara Lapusului

POLIȚIA ÎN ACȚIUNE: Minor cu dosar penal la Poienile de Sub Munte. Șoferi beti la volan. Accidente cu motociclete și scutere

POIENILE DE SUB MUNTE: Minor cercetat pentru comiterea a trei infracţiuni rutiere

Ieri, 23 iunie, personalul medical din cadrul Spitalului Vişeu de Sus i-a sesizat pe poliţiştii din oraş despre faptul că la unitatea medicală a fost adus un minor de 15 ani, victimă a unui accident rutier.

Verificările poliţiştilor au relevat că un băiat de 17 ani, din Poienile de sub Munte, care conducea un motoscuter pe raza comunei, s-a dezechilibrat şi atât el, cât şi un pasager, au căzut pe partea carosabilă şi s-au rănit.



Cei doi minori s-au prezentat la Centrul de permanență Poienile de sub Munte, unde au declarat că au fost loviți de un scuter. Ulterior, băiatul care a condus motoscuterul a fost găsit la domiciliu şi testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,20 ml alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

SATU NOU DE JOS: Conducătorul unei motociclete accidentat grav de un autoturism al cărui şofer “a uitat” să se asigure

Un băimărean de 44 de ani, a ajuns sâmbătă seara la spital după ce motocicleta pe care o conducea a fost acroşată de un autoturism. Accidentul s-a produs sâmbătă seara, în localitatea Satu Nou de Jos.

Verificările efectuate la faţa locului au relevat că un bărbat de 40 de ani, care conducea un autoturism, a efectuat un viraj brusc la stânga cu intenţia de a întoarce autoturismul, fără a se asigura, şi a acroşat o motocicletă condusă regulamentar. În urma impactului, băimăreanul aflat pe motocicletă a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital, necesitând internarea.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Datorită leziunilor suferite, motociclistul nu a putut fi testat, fiindu-i recoltate probe de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpa.

Rugăminţile unui motociclist către un şofer:

1. Asigură-te temeinic înainte de a opri, de a vira sau de a schimba banda.

2. Şi în niciun caz nu întoarce pe linia continuă.

3. Păstrează banda în viraje.

4. Asigură-te înainte de a deschide portiera – lucru valabil chiar şi pentru cei care te însoţesc!

SUCIU DE SUS: Cu 1.25 mg./l. alcool pur în aerul expirat, la volanul unui autoturism

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Suciu de Sus au depistat vineri după-amiaza, în trafic, un bărbat din Târgu Lăpuş, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1.25 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, bărbatului i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, acesta fiind cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului.

ACȚIUNI ŞI INTERVENŢII ALE POLIŢIŞTILOR MARAMUREŞENI

Săptămâna trecută polițiștii au intervenit la peste 370 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate 1.147 de sancţiuni contravenţionale pentru ilegalitățile depistate și au fost constatate 153 de infracțiuni.

În perioada 18-24 iunie a.c., poliţiştii au acționat, la nivel judeţean, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

În urma intervenţiilor la evenimentele sesizate precum şi a celor 29 de acţiuni organizate au fost constatate 153 de infracţiuni, 10 persoane fiind surprinse în flagrant delict.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 1.147 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 447.000 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române, poliţiştii rutieri desfăşurând activităţi pentru creşterea siguranţei în trafic.

Astfel, în perioada menţionată polițiştii rutieri au intervenit pentru cercetarea a 17 accidente rutiere, soldate cu 18 victime, iar în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost reținute 78 permise de conducere și au fost retrase 21 certificate de înmatriculare.

foto arhivă

Te-ar putea interesa si

FOTO: Trafic fără probleme în tot Maramureşul. Carosabilul este curat şi în zona de munte

Redactie

IMPACT VIOLENT: Trei maşini s-au ciocnit la Ferneziu (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: În Noaptea de Înviere un individ a încercat să spargă o anexă dintr-un bloc. A văzut camera de supraveghere și a distrus-o

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult