Eveniment

POLIŢIŞTII RUTIERI MARAMUREŞENI ÎN ACŢIUNE: 24 de permise reţinute şi amenzi de aproape 90.000 de lei

Poliţiştii rutieri maramureşeni au fost la datorie şi în weekendul care tocmai a trecut şi au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Întrucât viteza excesivă constituie în continuare una dintre principalele cauze generatoare de accidente grave de circulaţie, poliţiştii au acţionat cu aparatura radar din dotare precum şi cu cinemometrul TruCAM.

În cele două zile de acţiune poliţiştii au verificat peste 200 de autovehicule aflate în trafic iar pentru neregulile constatate, poliţiştii rutieri au aplicat 137 de sancţiuni contravenţionale. Majoritatea conducătorilor auto (93) au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

La Borşa, acţiunea a vizat şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Sâmbătă noaptea poliţiştii au efectuat 45 testări cu etilotestul şi au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale.

Valoarea tuturor sancţiunilor aplicate în cele două zile acţiune este de 89.740 de lei.

De asemenea, au fost reţinute 24 de permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

***

În perioada 07-08 iulie, poliţiştii aflaţi în teren pentru controlul şi supravegherea traficului rutier, au depistat mai mulţi conducători auto aflaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.

La Lăpuşel, Dumbrăviţa şi Câmpulung la Tisa, testările cu etilotestul au indicat o concentraţie de peste 1mg/l alcool pur în aerul expirat, cea mai mare fiind de 1,37 alcool pur în aerul expirat în cazul unui bărbat de 57 de ani din Câmpulung la Tisa.

Acesta, în noaptea de vineri spre sâmbătă a intrat cu autoturismul în poarta unui imobil din localitate, după ce a pierdut controlul direcţiei. Pe lângă faptul că acesta consumase alcool, poliţiştii au mai stabilit că bărbatul nici nu deţine permis de conducere.

În alte trei cazuri, la Baia Sprie, Ocna Şugatag şi Suciu de Sus, conducătorii auto care emanau halenă alcoolică, au refuzat testarea cu aparatul etilotest şi au fost conduşi la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În toate cazurile se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Te-ar putea interesa si

COLIZIUNE: Motociclist lovit de un șofer neatent la Leordina (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

FOTO CITITORI: Poliţiştii locali au început controalele şi solicită călătorilor de pe mijloacele de transport în comun să folosească măşti de protecţie

Redactie

SALVAMONT MARAMUREŞ / ACTUALIZARE: Acţiune de salvare a unui bărbat rănit la tăiat de lemne, la Strâmtura (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.