BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

MUNŢII RODNEI / ACTUALIZARE: Un turist şi-a pierdut viaţa. Maşinile Salvamont sunt sub sechestru. Salvamontiştii borşeni vor interveni de azi înainte cu o trăsură cu cai (FOTO)

Un turist de 68 de ani din Deva a murit în Munții Rodnei, la aproape 2.000 de metri altitudine. Salvamontiștii din Borșa nu l-au putut ajuta deoarece mașinile de intervenție montană au fost puse sub sechestru de un executor judecătoresc.


„Am fost solicitati sa intervenim pentru salvarea unui turist de 68 de ani, aflat in stop cardio-respirator, la 100 de metri de statia meteo din Muntii Rodnei, la 1.900 de metri altitudine. Am format echipa de interventie, am solicitat elicopter SMURD, care nu era, insa, disponibil.

Din pacate, nu am avut masini de interventie montana pentru deplasare, deoarece un executor judecatoresc a pus joi dupa-amiaza sechestru asigurator pe toate masinile Primariei Borsa, inclusiv pe doua ale Salvamont.

Am intervenit cu o ambulanta, apoi pe jos, cu doi paramedici, si am efectuat doua ore manevre de resucitare turistului dar, din pacate, s-a declarat decesul. Daca am fi ajuns mai repede cu masina, nu cu o ora intarziere, ar fi crescut sansele de salvare a barbatului. In astfel de cazuri o ora conteaza enorm”, a explicat Ion Timiș, șeful Serviciului Salvamont al Primăriei Borșa.

Potrivit acestuia, trupul turistului decedat a fost coborât pe targă, la fel ca în urmă cu 50 de ani.

Timiș a mai spus că vineri au mai primit trei solicitări de intervenție, pe care nu le-au putut onora din cauza sechestrului pus pe mașini.

Actualizare – După incidentul tragic în care viaţa turistului din Deva nu a putut fi salvat din cauza lipsei maşinilor de intervenţie montană, Salvamont Borşa a intrat în situaţie de criză. Pentru a putea totuşi interveni, salvamotiştilor li s-a pus la dispoziţie o căruţă trasă de cai….

Te-ar putea interesa si

FOTO / VIDEO: Căutări disperate în Munţii Maramureşului și munții Gutâi. Doi bărbaţi sunt dispăruţi fără urmă, unul a fost găsit (actualizare)

Redactie

VIDEO – ALARMĂ ÎN MARAMUREŞUL ISTORIC: Salvamontiştii au salvat un tânăr de 18 ani rănit pe munte în zona Repedea (ACTUALIZARE)

Redactie

EXCLUSIV FOTO DOCUMENT: Padurari de la OS Vișeu cercetați disciplinar! În vizor este și DREZINA RĂSTURNATĂ

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.