BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

SALVAMONTIŞTII ÎI CAUTĂ / ACTUALIZARE: Turişti polonezi, rătăciţi pe drumul forestier dintre Bogdan Vodă și Bocicoel. La câteva ore au fost găsiţi (FOTO)

Turiști polonezi doi adulți cu doi copii cu o mașină preparată pentru off road s-au rătăcit pe drumul forestier dintre Bogdan Vodă și Bocicoel.

Apelul a venit prin 112, turiștii intrând în panică după ce s-au împotmolit în noroi și după ce au realizat că în mod normal un drum pe care puteau să îl parcurgă în maximu 30 minute lor le-a luat în jur de 3 ore. Acum nu mai știu unde se află exact.

În acest moment echipa Salvamont de prim răspuns de la formația Vișeu a plecat spre turiștii rătăciți.



Actualizare

Ieri, în jurul orelor 19:15, la Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș s-a primit apel SNUAU 112 pentru căutarea unor turişti polonezi, cărora li s-a defectat autoturismul în zona forestieră de pe raza comunei Bogdan Vodă. În acest sens, doi jandarmi montani de la Vișeu de Sus au început deplasarea spre acea zonă, concomitent cu subofiţeri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş şi un echipaj din cadrul serviciului Salvamont Vişeu de Sus. În jurul orelor 21:30, salvatorii au ajuns la fața locului unde au găsit un grup de turiști format din patru membri, un bărbat, o femeie, un adolescent şi o fetiţă, care stăteau lângă un foc aprins iar maşina lor era împotmolită în noroi. Turiştii nu au necesitat îngrijiri medicale. Două persoane au fost îmbarcate în autoturismul jandarmilor iar celelalte două în autoturismul pompierilor  iar apoi s-a început deplasarea către  localitatea Bogdan Vodă unde turiştii au fost cazaţi în siguranţă la o pensiune.    

   Pentru turiştii care vor să-şi petreacă vacanţa în zonele montane ale judeţului Maramureş jandarmii montani maramureşeni fac câteva recomandări: înainte de a pleca în zona montană, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii, condiţiilor climatice locale; plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor şi nu riscaţi să plecaţi singuri la drum; alegeţi traseele în funcţie de pregătirea tehnică, fizică şi psihică a celui mai slab din grup; folosiţi numai traseele marcate, urmăriţi marcajele de pe traseu; în cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană; apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani şi respectaţi indicaţiile acestora.

     Să solicitaţi sprijinul jandarmilor montani apelând numărul unic de urgenţă 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.


Te-ar putea interesa si

Judeţele din România unde s-au angajat cei mai mulţi refugiaţi ucraineni. 87 au locuri de muncă în Maramureș

Vasile Dale

ÎNTÂLNIRI DE LUCRU: Presedintele Federatiei Sed Lex si presedintele SNPR Decus vin în Maramureş

Vasile Dale

FOTO / E NEVOIE DE AJUTOR: O familie din Cavnic a rămas fără acoperiş din cauza unui incendiu

Redactie

2 mesaje

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult