BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

ACTUALIZARE: Intervenţie de urgenţă a salvamontiştilor, în zona Şugău. Salvatorii nu se pot apropia de rănit din cauza unei haite de lupi (FOTO)

Intervenţie de urgenţă a salvamontiştilor maramureşeni, în zona Şugău, la Vârful Ţigănaşul.

Potrivit primelor informaţii, un turist ceh, în vârstă de circa 60 de ani, a căzut şi s-a accidentat într-o zonă greu accesibilă. Se pare că persoana a suferit un traumatism cranian grav.

La faţa locului s-au deplasat salvamontişti şi a fost solicitat elicopter SMURD de la Jibou cu asistent şi medic.



Din nefericire, salvatorii nu se pot apropia de zona unde a căzut motociclistul, toată zona fiind „ocupată” de o haită de lupi, de aceea au fost solicitaţi şi vânătorii.

Actualizare

Echipele Salvamont au ajuns in zona accidentului si au facut jonctiunea cu echipajul medical adus la fata locului cu elicopterul SMURD…

Salvatorii montani organizeaza operatiunea de coborare in prapastie pentru a putea ajunge la motociclistul cazut.

Salvamontistii confirma ca e vorba de un grup de turisti din Cehia cu atv-uri si nu cu motociclete iar cel cazut in prapastie se pare ca nu avea casca.

Salvamontistii se pregatesc pentru a cobora la accidentat, operatiunea necesitand o pregatire speciala datorita conditiilor extrem de dificile din zona.

”Situația e destul de complicată. Echipajul a fost lăsat de elicopterul SMURD în zonă. Sperăm să fie totul ok cu echipajul medical. Restul echipajelor se deplasează în zona foarte greu accesibilă. Motociclistul a căzut într-o prăpastie de 60 de metri, e grav lovit la cap. Este un motociclist ceh. Era o trupă de motocicliști care se deplasau în zonă. El nu avea cască. Vedem ce se întâmplă”, a declarat Dan Benga, șef Salvamont Maramureș.

După cinci ore de misiune, salvamontiştii şi echipajele medicale sosite la faţa locului au reuşit să îl scoată pe bărbat din răpâ.   

„Victima a fost conştientă, stabilă, cu politraumatisme şi traumatism craniocerebral. A fost predată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare. Din grupul de turişti din Cehia cel căzut în prăpastie se pare că nu avea cască”, au mai arătat reprezentanţii Salvamont Maramureş.

  La misiunea de salvare au participat 9 salvamontişti, iar acestora li s-au alăturat echipajele de prim-ajutor din cadrul SMURD, dar şi al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Maramureş. Pentru a ţine lupii departe, a fost solicitată şi intervenţia unei echipe de vânători. 

Te-ar putea interesa si

INCONŞTIENŢI: Doi tineri prinsi cu aparatul radar circulând cu 138 respectiv 152 km/oră pe bd. Independenţei din Baia Mare

Redactie

A DAT FOC: Un tânăr din Borşa a fost arestat preventiv pentru distrugere prin incendiere (VIDEO)

Vasile Dale

Furt de bani dintr-o casă din Lăpuşel şi de combustibil şi baterii auto la Şomcuta Mare (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult