BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

POIENILE DE SUB MUNTE: Incendiu de vegetaţie uscată, stins cu ajutorul voluntarilor şi al pădurarului (VIDEO)

În Poienile de Sub Munte a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată, focul cuprinzând mai multe hectare.

Au intervenit echipaje de pompieri voluntari, alături de pădurarul Ion Cuth, care au reuşit să stingă focul care se apropia cu repeziciune de o zonă cu case.

COMENTARIU CITITOR



IRESPONSABILITATE, fenomenul se repetă anual zona loc.Bogdan Vodă-Bocicoel ,,curățarea terenurilor” de către cetățeni. Au ars peste 8 hectare de plantație ale Ocolului Silvic Dragomirești iar în total peste 30 hectare vegetație.

La lichidare au participat pompieri, polițiști, personal din cadrul Ocolului Silvic Dragomirești și personalul din cadrul U.A.T Bogdan Vodă. Trist, ne batem joc de mediu…. practic de noi.

Tot azi, pompierii maramureşeni intervin la stingerea unui incendiu tot de vegetaţie uscată izbucnită la Bocicoel (la urcare).

Același scenariu și la Vișeu de Jos, pe Valea Drăguiesei. Acolo, o localnică a scăpat focul de sub control și acesta a pătruns într-o pădure. Noroc cu pompierii civili care au intervenit urgent și au reușit să îl localizeze și să îl stingă.

PREVENIRE CARE TREBUIE RESPECTATE PE TIMPUL LUCRULUI CU FOCUL DESCHIS:
să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
– să nu utilizeze focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau
substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);
– arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile să se facă în locuri special amenajate;
– cetăţenii să se intereseze în prealabil la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;
– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai în baza permisului de lucru cu foc, emis de către primării, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar/privat pentru situaţii de urgenţă.
– să asigure supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea
acesteia.

De asemenea, cetăţenii trebuie să ştie că sunt considerate contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, următoarele fapte:

– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi.

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: CE PANDEMIE, CE CORONAVIRUS? ÎN JOIA MARE, îmbulzeală și nebunie în Piața Agroalimentară din Sighetu Marmației

Vasile Dale

INTERVENŢII: Incendiu la Petrova, accidente la Rona de Sus, Vişeu de Sus (FOTO EXCLUSIV)

Redactie

CARAMBOL LA RECEA: Trafic de coşmar pe DN1C după ce trei maşini s-au ciocnit (FOTO-VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult