Eveniment

FOTO: SCANDAL LA CLUJ-NAPOCA. Avioanele au fost oprite la sol. Sute de persoane care urmau să plece la muncă în Germania, blocaţi pe aeroport. Scandal și la Iași

Scandal pe aeroportul din Cluj-Napoca! Avioanele au fost oprite la sol și niciun muncitor român nu mai pleacă în Germania. Totodată, toate mașinile care se îndreaptă spre aeroport sunt oprite de polițiști în trafic.

oate cursele de pasageri de pe Aeroportul din Cluj-Napoca au fost oprite la sol pentru că nu există autorizație de zbor din partea Ministerului Transporturilor, anunţă România TV. Cursele vor fi efectuate în momentul în care va exista autorizație. Sute de români care urmau să plece la muncă în Germania sunt blocați pe aeroport și așteaptă decizia Ministerului Transportului.

”A fost o lipsă de comunicare, dinspre aeroport către autorități. Din momentul în care am fost informați am început să luăm măsuri. Astăzi am știut despre aceste curse și am acționat. Aseară erau trei curse programate, iar în dimineața asta au apărut încă trei” , a declarat prefectul județului Cluj.

”În acest moment persoanele se află în așteptare. Cursele trebuie autorizate de Ministerul Transporturilor, prin urmare cei care se află în aeroport rămân aici”, a adăugat acesta.

Premierul Ludovic Orban spune că este convins că directorul Aeroportului Cluj va fi demis de Consiliul Judeţean după incidentul de joi, când peste o mie de români care pleacă la muncă în Germania s-au înghesuit acolo. Orban menţionează că directorul aeroportului a fost demis anterior, dar a câştigat în instanţă repunerea sa pe funcţie.

Două curse cu muncitori sezonieri pleacă spre Germania de la Aeroportul Iaşi. A fost solicitată prezenţa jandarmilor
Peste 300 de oameni urmează să plece cu avionul în Germania pentru a lucra ca muncitori sezonieri, în plină pandemie de coronavirus. Două zboruri charter sunt programate să decoleze vineri de pe Aeroportul Iaşi, cu destinaţia Germania. Directorul Aeroportului Iaşi a afirmat că un autocar cu pasageri a sosit deja şi a cerut prezenţa Jandarmeriei în zonă.

Două zboruri sunt programate vineri de pe Aeroportul Iaşi. Una dintre curse, programată la ora 13, are destinaţia Baden – Baden şi este operată de Tui Fly. Celălalt zbor pleacă spre Nuremberg, la 13:30, fiind operat de Sunexpress, transmite News.ro.

Directorul aeroportului Iaşi, Cătălin Bulgariu, estimează că 350 de muncitori sezonieri vor pleca spre Germania. Un prim autocar a sosit deja la aeroport şi a cerut prezenţa jandarmilor începând cu ora 9.

Te-ar putea interesa si

FLAGRANT DGA: Un bărbat promitea angajări la Instituția Prefectului Maramureș în schimbul a câtorva sute de euro

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Un bărbat din Borșa susține că era să fie călcat intenționat cu un bolid condus de un tânăr ce s-ar ocupa cu vânzarea substanțelor interzise. ”Poliția e mână în mână cu ei” susține victima

Vasile Dale

INCENDIU PUTERNIC LA SEINI: Trei adăposturi de animale, mistuite de flăcări (GALERIE FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.