BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

ACTUALIZARE / GALERIE FOTO, VIDEO: Incendiu puternic la Pietrele Şoimului. Elicopterul MAI intervine

Trei incendii, în trei zile consecutive. Se întâmplă între Şurdeşti şi Cavnic, în zona denumită Pietrele Şoimului, greu accesibilă. La faţa locului intervin 14 pompieri din cadrul ISU Maramureş, dar şi 50 de localnici din Cavnic şi Şurdeşti.

Din păcate, din cauza fumului dens care a cuprins tot dealul, oamenii care au intervenit au fost nevoiţi să se retragă.

Autorităţile locale au fost nevoie să solicite sprijin Ministerului Afacerilor Interne. Ajutorul a sosit de la Iaşi, fiind un elicoptercare în această seară efectuează un zbor de recunoaştere, urmând ca mâine dimineaţă să intervină cu apă.

ACTUALIZARE – ISU Maramureş

ISU MM a intervenit astazi cu 16 subofiteri si un ofiter, din cadrul Detasamentului de Pompieri Baia Mare, la un incendiu de padure de foioase, in zona Pietrele Soimului, intre Cavnic si Surdesti. In sprijin au actionat membri Salvamont MM, SVSU Sisesti, SVSU Cavnic, Ocolul Silvic Baia Sprie si voluntari din Cavnic. In aceasta dupa amiaza, un elicopter IGAV a efectuat un zbor de recunoastere, pentru a putea interveni maine la stingere.

ACTUALIZARE – ISU Maramureş

 Incendiul de fond forestier din zona “Pietrele Șoimului”, situată între Cavnic și Șișești a fost lichidat astăzi, cu ajutorul elicopterului sosit în sprijin de la Inspectoratul General de Aviaţie, la solicitarea I.S.U. Maramureș, conform procedurilor în vigoare.

Aparatul de zbor, prevăzut cu un dispozitiv Bambi Bucket, a efectuat 8 misiuni de stingere în zona în care se manifesta incendiul.

În același timp, la sol, au acționat personalul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Cavnic, coordonat de către Vladimir Petruț, primarul orașului, respectiv S.V.S.U. Șișești, coordonat de către Ioan Mircea Tentiș, primarul comunei.

Intervenția aeriană pentru localizarea și lichidarea incendiului a fost necesară din cauza zonei greu accesibile și a terenului dificil, care au îngreunat acțiunile forțelor de la sol. Flăcările au afectat, în total, o suprafață de circa 15 hectare de pădure de foioase.

Facem încă o dată apel către toți maramureșenii, să dea dovadă de responsabilitate și să evite curățarea terenurilor prin ardere. Această activitate este interzisă, fără acordul autorităților competente. În conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei.

Citeşte şi

Te-ar putea interesa si

DIMINEAȚA ACCIDENTELOR: Două autoturisme s-au ciocnit în Baia Mare, mașină ajunsă în șanț la Hideaga (FOTO – Hideaga)

Vasile Dale

FOTO: Motociclist de 20 ani mort în drum spre Petea. Avea 450 grame de droguri în rucsac. Pasagera de 18 ani în spital, în stare gravă

Vasile Dale

CAZ SOCANT LA COLEGIUL DE ARTA: UN ELEV A FOST BATUT DE UN PARINTE IN CURTEA LICEULUI (VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.