BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

ACTUALIZARE: Directorul CN „Dragoş Vodă” din Sighetu Marmaţiei, infectat cu COVID-19, a decedat în această dimineaţă

Directorul CN „Dragoş Vodă” din Sighetu Marmaţiei a decedat în această dimineaţă la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare, unde era internat de mai mult timp. Din cauza complicaţiilor, bărbatul în vârstă de 52 de ani a pierdut lupta cu Covid-19.

Directorul Vasile Mih a prezentat simptome specifice infectării cu COVID-19 în urmă cu mai bine de 10 zile, prezentându-se la Spitalul municipal Sighetu Marmației, scriu colegii de la Sighet247.ro. Acesta acuza stări febrile, primind un tratament sumar și fiind trimis în izolare la domiciliu. După câteva zile, pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutățit, acesta s-a deplasat din nou la spitalul sighetean, unde i s-au recoltat probe. Între timp, a fost transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare.

În data de 16 octombrie 2020, rezultatul testului pentru COVID-19 a fost pozitiv. Din păcate, starea sa de sănătate s-a înrăutățit continuu după această dată, agravându-se în ultimele două zile. Din păcate, în dimineața zilei de 20 octombrie 2020, Vasile Mih a pierdut bătălia cu boala, decedând. Acesta nu suferea de boli cronice și nu avea probleme de sănătate, anterior infectării cu COVID-19. Acesta a fost un om echilibrat, nu era fumător și în trecut a practicat sport de performanță.

Conducerea unității de învățământ, împreună cu ISJ și DSP Maramureș în jurul orei 8:30 au luat decizia ca elevii să plece acasă, iar cursurile să se desfășoare online până la noi ordine. Directorul Vasile Mih nu a fost prezent fizic în unitatea de învățământ de aproximativ două săptămâni, iar alte cadre didactice nu au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19.

Vasile Mih a absolvit Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca. Acesta a obținut ulterior și titlul de doctor în fizică.

A fost profesor de fizică începând cu anul 1995, ocupând postul de director al Grupului Școlar pentru Industrie mică și Servicii (ulterior devenit Liceul Tehnologic „Marmația”) între anii 2005-2010 și 2012-2014. În cursul anului 2017 a ocupat prin concurs postul de director al Colegiului Național „Dragoș-Vodă” din Sighetu Marmației, funcție pe care a deținut-o până în prezent.

ACTUALIZARE: In memoriam prof. dr. Vasile Mih

Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş îşi exprimă adâncul regret pentru trecerea în eternitate a reputatului profesor de fizică VASILE MIH, Director al Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” Sighetu Marmaţiei.

A fost un dascăl de excepţie, iubit şi respectat de toţi cei care l-au cunoscut, cu o prestigioasă carieră didactică, a cărui viaţă şi activitate reprezintă un imbold pentru noi toţi, mai ales în momente de cumpănă.

Ne rămân contribuţiile sale, tot ce a întreprins şi realizat pentru învăţământul   maramureşean şi, nu în ultimul rând, spiritul său cartezian, care îi definea personalitatea.

Îl vom păstra mereu  în amintirile noastre! Suntem alături de familia greu încercată!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Colectivul ISJ Maramureş

Te-ar putea interesa si

Biciclist rănit pe un traseu montan din Maramureş | A cerut ajutor după ce i-a intrat o creangă în gambă

Redactie

MUSAMALIZARE: ACTUALA SOTIE A PRIMARULUI DIN BAIA SPRIE AR FI FACUT ACCIDENT CU MASINA PRIMARIEI (EXCLUSIVITATE)

Vasile Dale

Fetiţă de 7 zile salvată de la moarte sigură în sediul ISU Bihor. Părinţii alergau disperaţi pe stradă

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.