BREAKING NEWSImportantRecomandate

Alianta PNL-USR-Chereches a stabilit majoritatile in CJ si CL Baia Mare

Consiliul Județean Maramureș este convocat mâine, 28 octombrie, în prima ședință extraordinară. Două dintre punctele de pe ordinea de zi privesc alegerea celor doi vicepreședinți. Jocurile politice care se fac sunt interesante, mai ales după întâlnirea de duminică seara, de la Castel Transilvania. La aceasta au participat liderii PNL, premierul Ludovic Orban care a fost la ședința de constituire a CJ Maramureş și primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheş.

Conform surselor liberale se va merge pe o înțelegere la pachet CJ-CL Baia Mare. Pe Baia Mare liberalii doresc să-l lase pe Cherecheș să-și facă jocurile pentru viceprimari, deși ar putea constitui o majoritate pe două formule: PNL – USR – UDMR (13 VOTURI) sau PNL – USR- PMP (14 voturi). În această formulă PNL ar putea avea oricând un vicprimar. Acesta ar trebui să fie Mircea Cirț, fostul candidat la Primăria Baia Mare. Doar că acesta nu este dorit de liberali, considerând că ar căpăta prea multă putere pentru un nou intrat în partid. În plus, nu-l dorește nici Cherecheș. Așa că liberalii preferă să stea cuminți și să-l lase pe Cherecheș să-și facă jocurile, cu promisiunea că acesta îi va ajuta în campania pentru parlamentare și la crearea majorității în CJ. Un post de viceprimar va fi ocupat de Doru Dăncuș, iar celălalt de un reprezentant al UDMR, cu voturile PNL-USR.

PNL-USR este alianța în jurul căreia va fi constituită majoritatea la consiliul județean. Cele două partide nu au însă numărul de 18 consilieri necesari pentru formarea majorității. Aici intră în joc combinația cu CL Baia Mare. Pentru obținerea celor 18 voturi, se vor alipi alianței PNL – USR voturile controlate de Cherecheș și Dăncuș din Coaliția pentru Maramureș. Este vorba de votul lui Ioan Cheudean și Olivia Cherhat, o apropiată a familiei Cherecheș, fostă liberală trecută la PNȚCD-ul lui Dăncuș în urmă cu 2 luni, o dată cu primarul Cătălin Cherecheș, care a părăsit UNPR. Dăncuș nu câștigă din asta doar postul de vice la Baia Mare, ci și promisiunea că soția sa, Iuliana Dăncuș, nu va fi schimbată din fruntea Ansamblului Național Transilvania, și că nici nu se va scormoni în datele contabile din ultimii 4 ani. USR a validat această înțelegere pentru că în schimbul ei vor primi postul de vicepreședinte al CJ Maramureș. Acesta va fi ocupat de Radu Trufan. Job-ul lui Trufan este la USR. Cu carte de muncă, plătit 4 zile pe săptămână. Trufan a fost anunțat că postul său din filială, și altele similare din țară, va fi desființat. Deci omul rămânea fără serviciu! Așa că un salariu de 17.000 de lei este perfect pentru un viitor șomer. Mesajul USR de „partid altfel” se termină unde încep interesele personale.



PNL-USR vor masca această înțelegere tocmai prin grăbirea votului pentru vicepreședinți. În ședința de mâine majoritatea absolută va fi raportată la numărul consilierilor județeni care au depus jurământul. Din 35, doar 30 au fost prezenți la ședința de constituire. Astfel ca mâine majoritatea este de 16 consilieri, nu de 18. Exact cât are PNL și USR. Fără să-i poată acuza nimeni de palma bătută la Castel Transilvania. Doar că noi știm de înțelegere. Patru ani nu se consumă mâine și PNL – USR are nevoie de minimum 18 voturi ca să facă majoritatea în tot mandatul!

Trăiască alianța PNL – USR -Dăncuș – Cherecheș!

Te-ar putea interesa si

DJ187: Un bărbat din Poienile de Sub Munte în ”comă alcoolică” prins în trafic la volan. Avea 1,34 mg/l în etilotest

Vasile Dale

FOTO: Mai multe gospodării afectate de inundaţii în Borşa

Redactie

APEL LA RESPONSABILITATE ŞI SPIRIT CIVIC! Bogdănel Gavra, depistat pozitiv COVID-19

Redactie

1 mesaj

Andrei octombrie 27, 2020 at 7:30 pm

Toata stima d-le Dale.

Dupa ce coalitia p*lii a fost fondata pe substratul psd-ist al lui Zetea (care a si iesit din partid pentru a forma coalitia), se creeaza o alianta pnl-usr-pmp-udmr-kake.

Ce conteaza?

Incredibil ce mizerii. Mizerii umane ma refer. La Kake nu ma asteptam la altceva, fiind un traseist innascut impreuna cu Maica Tereza, dar si ceilalti sunt de toata jena. Cu absolut nimic mai prejos decat psdistii.

Reveniti la stirile cu accidente. Sunt mai interesante!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult