BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV FOTO / VIDEO: Urmărire în trafic la Vişeu de Sus. Poliţiştii au tras focuri de armă şi şi-au distrus autospeciala încercând să oprească un şofer (actualizare)

Un echipaj al politiei orasului Viseu de Sus au efectuat semnale regulamentare de oprire unui şofer pe DN 18. Cel de la volan a accelerat încercând să scape de poliţişti. Oamenii legii au trecut în urmărirea lui şi chiar au tras mai multe focuri de armă înspre atuovehicul în speranţa că vor reuşi să-l oprească. Nici vorbă de aşa ceva.

La un moment dat şoferul urmărit a frânat brusc, iar poliţistul nu a reuşit să frâneze în timp util, izbindu-se de maşina urmărită. Imediat poliţiştii au reuşit să-l scoată pe suspect şi să îl încătuşeze. L-au testat cu aparatul etilotest acesta indicând peste 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, cel de la volan nici nu deţine permis de conducere.

Mâine, 7 mai, borșeanul împlineşte 66 de ani, astfel că poliţiştii i-au făcut cadou un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere fără a deţine niciun permis de conducere, sustragere de la controlul poliţiei şi distrugere.

Un vişeuan susţine că a fost accidentat de maşina poliţiei

La o oră de la urmărirea in trafic, la sediul Poliţiei Vişeu de Sus s-a prezentat (în jurul orei 23.30) un bărbat care a reclamat faptul că în urmă cu puţin timp ar fi fost victima unui accident de circulaţie, şoferul părăsind locul accidentului. Bărbatul a susţinut că în timp ce se deplasa pe DN 18 a fost acroşat de o autospecială a poliţiei, iar cei de la volan nu au oprit. Poliţiştii au deschis o anchetă şi, totodată, simţind că reclamantul emana halenă alcoolică, l-au testat, iar rezultatul a fost de aproape 0,7 mg/l alcool pur în aerul expirat. Până în acest moment nu a fost identificată nicio o autospecială de poliţiei care să prezinte avarie în urma vreunui accident, doar cea cu care poliţiştii au participat la urmărire.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

Aseară, 5 mai, ora 22.50, polițiștii din Vișeu de Sus au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, având direcția de mers Vișeu de Sus spre Moisei.

Conducătorul auto nu a respectat semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea cu viteză mărită.

Polițiștii au urmărit autoturismul în cauză, folosind semnalele acustice și luminoase, pe o distanță de aproximativ 30 km, până în zona Complex Turistic din Borșa.

La un moment dat, conducătorul autoturismului ar fi frânat brusc, iar, în urma unui viraj la stânga, a intrat în coliziune cu autospeciala de poliție.

Unul dintre polițiștii aflați în autospecială a folosit armamentul din dotare, efectuând un foc de avertisment în plan vertical, după care două focuri asupra pneurilor autoturismului.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că, la volanul autoturismului, se afla un bărbat de 65 ani din Borșa, care nu deține dreptul de a conduce.

Conducătorul autospecialei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, iar în cazul bărbatului de 65 ani, a rezultat o concentrație de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma evenimentului, a rezultat atât avarierea autospecialei, cât și a autoturismului.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Sunt continuate cercetările.

Te-ar putea interesa si

MONSTRU CU CHIP DE OM: Un sighetean acuzat că a violat o minoră de 14 ani a fost internat la Psihiatrie

Vasile Dale

VREME SEVERĂ ÎN MARAMUREŞ / ACTUALIZARE: Drumuri inundate, curţi acoperite de apă în Şomcuta Mare. Rupere de nori în Borşa (foto, video)

Vasile Dale

ÎNCĂ UN BĂUT LA VOLAN: A ajuns cu maşina în şanţ la Satulung

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.