BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

GALERIE FOTO / VIDEO: Furtunile au făcut prăpăd. Copaci rupţi şi inundaţii în Maramureş. 40 de avertizări date de ANM

România este în alertă după ce masele de aer care au făcut prăpăd în Cehia se îndreaptă alarmant spre țaa noastră. Meteorologii au emis nu mai puțin de 40 de avertizări, dintre care 31 cod roșu de ploi torențiale, grindină și vijelii puternice, cu rafale de peste 100 de km/h.

În Maramureș, râul Ruscova s-a umflat din cauza viiturilor venite de pe versanții munților și riscă să iasă din matcă. Sute de oameni sunt în pericol.

În cursul zilei de vineri vremea a fost calda si instabila. Disconfortul termic a fost accentuat si indicele temperatura-umezeala ITU a atins si depasit pragul critic de 80 de unitati. Cerul a fost mai mult noros si s-au semnalat averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, de pana la 58 km/h la Ocna Sugatag. Pe arii restranse a cazut grindina, aceasta avand diametrul maxim de 5-6 cm, la Luhei. Izolat, precipitatiile au avut caracter torential.

Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 26.5 l/mp, la Luhei. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 33 de grade la Targu Lapus si Ocna Sugatag si 36 de grade la Baia Mare si Sighetu Marmatiei. Vremea va fi si astazi calduroasa in judet, local caniculara in orele dupa-amiezii. Disconfortul termic va fi ridicat iar indicele temperatura-umezeala ITU va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari accentuate in cursul dupa-amiezii si al noptii cand temporar vor cadea averse ce pot avea si caracter torential, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, izolat vijelii. Pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 15..20 l/mp, izolat 25…30 l/mp si izolat grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 36 de grade, iar cele minime intre 18 si 21 de grade.

„Nu am primit rapoarte operative, au astazi termen, conform legislației. La malul erodat de apa se va interveni. ISU a intervenit doar la Viseu de Jos pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească din cauza unui trăsnet. Pe parcursul noptii nu au fost alte interventii”, transmite CJSU Maramureş.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

Până în seara zilei de sâmbătă, 26 iunie, ora 23.00, toată ţara se află sub un COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată.
toată țara. În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va extinde astfel încât în toate regiunile vor fi perioade cu vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO: Oameni grămadă la târgul de animale din Borşa!

Vasile Dale

LA FRONTIERA DE NORD: Focuri de armă trase de poliţiştii de frontieră în Valea Vişeului, pentru oprirea contrabandiştilor

Vasile Dale

ACUZAȚII GRAVE / ACTUALIZARE: Primarul din Săcălășeni, acuzat că și-a împușcat vecina din Coruia. Ce spun poliţiştii (AUDIO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.