Eveniment

Şoferul BMW-ului care a lovit un pieton pe trecere a fost arestat preventiv. Se urcase la volan cu 2,46 g/l alcool pur în sânge

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 21.07.2021, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului R.G. pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal.

La data de 21.07.2021 faţă de inculpatul R.G. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul R.G., care nu are antecedente penale, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, la data de 20.07.2021, în jurul orei 10:45, a condus un autoturism pe raza municipiului Baia Mare, jud. Maramureş, circumstanțe în care a provocat un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a victimei M.P., care s-a angajat regulamentar în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni.

Analiza toxicologică a probelor de sânge recoltate de la inculpat a indicat o îmbibație alcoolică peste limita legală (2,46 g/l alcool pur în sânge, la prima probă, respectiv, 2,19 g/l alcool pur în sânge, la a doua probă).

La data de 21.07.2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT PE DN 18: O femeie a lovit cu maşina o vacă nesupravegheată în zona gării Borşa (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

RUTIERE ÎN JUDEŢ: Accidente rutiere la Fereşti şi pe Dura

Redactie

IN 5 SECUNDE! Hotul cu fata acoperita cu batic de matase a dat lovitura la Targu Lapus. Politistii nu l-au prins inca (foto/video camera supraveghere)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.