BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: O fată și un băiat de clasa a V-a de la o școală din Baia Mare s-au bătut ca-n filme sub privirile colegilor. Au distrus și o ușă – ACTUALIZARE

Violența în școlile din Baia Mare a atins cote alarmante iar incidentele sunt tot mai dese. Tocmai din acest motiv, din semestrul al II-lea, polițiștii maramureșeni au demarat un proiect care să stăvilească fenomenul de bullying și de reducere a violenței în școli. În Maramureș, 4 unități de învățământ au fost alese pentru a fi implimentat.

Imagini șocante publicate pe rețelele de socializare zilele acestea s-au petrecut tocmai într-una dintre școlile vizate: Școala Generală nr. 5 din Baia Mare. Polițiștii spun că incidentul s-a petrecut în luna noiembrie a anului 2021 iar cei doi elevi de clasa a V-a și care se bat sub privirile îngrozite ale colegilor sunt și vecini. În lupta dintre băiatul și fata de clasa a V-a a fost distrusă și ușa de acces în sală. Părinții elevilor au aflat despre bătaie însă nu au dorit să depună plângere. Astfel că poliția nu a demarat nicio anchetă. Totul s-a ”rezolvat” la nivelul unității de învățământ.

Imaginile primite de noi au fost însoțite de următorul mesaj: ”Asta se întâmplă în școlile din Baia Mare. Asta este siguranța copiilor noștri în școlile din Baia Mare. Nimeni nu ia nicio măsură. Sunt multe cazuri la Școala nr. 5. Multor copii le este frică să mai meargă la școală. Au fost făcute sesizări la conducerea unității de învățământ, dar totul a fost în zadar. Știm cazuri în care copii care nu au făcut niciodată probleme au fost dezbrăcați de alți colegi și agresați. Copiilor le este frică să spună la părinți ce se întâmplă în școală dar ne-am dat seama că dintr-un copil căruia îi plăcea școala a ajuns să refuze să mai meargă la ore” .

”Proiectul va fi implementat în 4 unități de învățământ. Acestea au fost identificate ca urmare a analizei fenomenului de violență din ultimii ani, dar și în urma discuțiilor avute de polițiști cu reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Maramureș. Școala în care a avut loc agresiunea publicată în mediul online este una dintre cele 4. Acțiunile punctuale din cadrul Planului de reducere a violenței în școli a demarat încă de săptămâna trecuta” au informat reprezentanții IPJ Maramureș.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

În urma apariției în mediul on-line a articolului cu titlul „EXCLUSIV VIDEO – O fată și un băiat de clasa a V a de la o școală din Baia Mare s-au bătut ca-n filme sub privirile colegilor. Au distrus și o ușă „, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș este abilitat să comunice următoarele aspecte:

Polițiștii băimăreni s-au sesizat din oficiu cu privire la aspectele semnalate în articolul de presă și efectuează verificări pentru stabilirea circumstanțelor producerii evenimentului, stabilirii stării de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

VIDEO – ALARMĂ ÎN MARAMUREŞUL ISTORIC: Salvamontiştii au salvat un tânăr de 18 ani rănit pe munte în zona Repedea (ACTUALIZARE)

Redactie

MIREȘU MARE: Se continuă lucrările pentru racordarea satului Iadăra la rețeaua de distribuție a gazelor naturale

Vasile Dale

Ce trebuie să știi despre amortizoarele auto?

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.