BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV / BORŞA SĂLBATICĂ: Poliţişti de frontieră loviţi şi înjuraţi de mafia lemnului în Pasul Prislop. Trei localnici încătuşaţi de mascaţi – ACTUALIZARE


Imagini de coşmar s-au petrecut azi la Borşa în Pasul Prislop. Un echipaj al Poliţiei de Frontieră a oprit pentru control un camion plin cu lemne, doar că şoferul acestuia s-a baricadat în cabină şi nu a vrut să discute cu oamenii legii. Într-un final poliţiştii de frontieră au folosit spray lacrimogen pentru a-l determina pe cel de la volan să coopereze.

Atunci a început un şi mai mare circ. Omul şi-a chemat în ajutor subordonaţii, iar poliţiştii de frontieră au fost îmbrânciţi, înjuraţi şi loviţi. Din peisaj nu a lipsit nici celebra aruncare cu bolovani.
A fost chemat în sprijin grupa de intervenţie a mascaţilor de pa Poliţia de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

De ce tot acest circ? Pentru că nu existau documente de provenienţă şi de transport a masei lemnoase transportate.
Totodată în zonă au intervenit poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică din oraşul Borşa. Cine sunt cei implicați? Răspunsul îl cunoaște toată lumea din zon: clanul Butănenilor.



Când toţi credeau că spiritele s-au calmat, iar camionul escortat de mai multe echipaje de poliţie a pornit spre sediul poliţiei pentru verificări, pe traseu şi-a făcut apariţia un autoturism de teren Toyota la volanul căruia era tocmai nepotul patronului. Individul fără să stea pe gânduri a provocat intenţionat un accident rutier intrând direct în camionul cu lemne. A fost necesară intervenţia unui echipaj de ambulanţă la faţa locului. Din fericire nimeni nu a trebuit să fie transportat la spital.

Trebuie sa menţionăm şi faptul că tot transportul ilegal de masă lemnoasă a avut loc cu toate că la câţiva kilometri de Borşa, la Vişeu de Sus, astăzi au avut loc descinderi de amploare ale Gărzii Forestiere şi ale Poliţiei Economice din Maramureş.

Totul are legătură cu cazul prezentat de noi sâmbătă, 18 iunie, când poliţiştii au identificat în trafic un camion care transporta ilegal 33 mc de lemn rotund de fag.

ACTUALIZARE – Ce spune ITPF Sighetu Marmaţiei

Polițiștii de frontieră maramureșeni au oprit în Borșa un transport ilegal de material lemnos. Șoferul camionului și alți doi cetățeni români implicați în eveniment au adresat injurii și amenințări la adresa polițiștilor de frontieră.

În cursul acestei dimineți, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus au desfășurat o acțiune pe linia combaterii delictelor silvice. În cadrul acțiunii, în jurul orei 07.00, în localitatea Borșa, în parcarea din zona Vârful Prislop, colegii noștri au depistat un autocamion înmatriculat în România, încărcat cu material lemnos, care staționa cu motorul pornit. La observarea polițiștilor de frontieră, șoferul camionului a plecat în viteză spre localitatea Cârlibaba. Deși polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea camionului în trafic, acesta și-a continuat deplasarea aproximativ 500 de metri, până în parcarea pârtiei de schi din Vârful Prislop.

Poliţiştii de frontieră au solicitat conducătorului auto să se legitimeze și să prezinte documentele de însoțire a materialului lemnos, moment în care șoferul s-a închis în cabina autocamionului și a trecut la amenințări. Pe timpul intervenției polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească spray-ul lacrimogen, moment în care șoferul a deschis portierele și a devenit recalcitrant. Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Orășenesc Borșa pentru o evaluare medicală.

Din primele verificări, s-a constatat că nu există aviz de însoțire a mărfii pentru transportul de material lemnos. La fața locului a apărut o a doua persoană, cetățean român, care a adresat amenințări cu moartea polițiștilor de frontieră.

În momentul în care s-a procedat la conducerea camionului spre Ocolul Silvic Vișeu de Sus, un alt bărbat, conducând un autoturism de teren, a accidentat autocamionul în mod intenționat, rezultând avarierea celor două mijloace auto. În mașina de teren se afla și o armă de tip air soft. La locul evenimentului a fost chemat un echipaj de poliţie din cadrul Poliției Orașului Borșa. Un agent din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus a condus autocamionul la sediul Ocolului Silvic Vișeu de Sus, stabilindu-se că mașina era încărcată cu 9,85 mc material lemnos.

În cauză se fac cercetări, sun coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și ultraj, fiind totodată aplicată și o sancțiune contravențională pentru transport de material lemnos fără documente de proveniență. Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată de către polițiștii de frontieră și predată în custodie Ocolului Silvic Vișeu de Sus.

Te-ar putea interesa si

FOTO: A luat foc o casă din Strâmtura

Redactie

EXCLUSIV FOTO: Impact violent între un autoturism și un scuter la Poienile de Sub Munte. Mopedistul era băut și fără permis

Vasile Dale

FOTO: Intervenţie a salvatorilor montani la Crasna Vişeului pentru salvarea unui bărbat de 46 de ani

Redactie

2 mesaje

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult