BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV: Maşină a OS Poieni, confiscată de poliţie. Era plină cu lemn fără acte (ACTUALIZARE)

Captură azi noapte a poliţiştilor de la secţia de Poliţie Rurală Leordina. Un camion plin cu lemn de frasib aflat în proprietatea OS Poienile de Sub Munte a fost identificat în trafic de un echipaj al poliţiei.

Odată oprit oamenii legii au descoperit că transportul nu avea avizele necesare. Avizele erau pentru un transport de lemn de fag, nu de frasin. Drept urmare atât camionul, cât şi masa lemnoasă a fost indisponibilizată şi urmează să fie confiscată.

Trebuie să precizăm că în urmă cu 3 săptămâni la acelaşi ocol silvic poliţiştii au surprins în flagrant mai multe persoane care marcau lemn cu un ciocan care nu le aparţinea. Şi în acest caz a fost deschis un dosar penal iar ciocanul aparţinând unui inginer a fost confiscat.

„Legat de evenimentul petrecut azi noapte cu cei doi salariați de la OS Poieni, încă adunăm și noi informații legate de cele întâmplate”, ne-a spus Daniel Paicu, directorul Direcţiei Silvice Maramureş.

ACTUALIZARE – IPJ Maramureș: Material lemnos confiscat de polițiștii Secției 4 Leordina

Ieri, 18 august, la ora 22.40, polițiștii Secției 4 Leordina, aflându-se în serviciul de patrulare în comuna Poienile de Sub Munte, în zona numită ”Paneana”, au oprit pentru control un autocamion, care tracta o remorcă, încărcate cu material lemnos.

Polițiștii au identificat la volanul autocamionului un bărbat de 58 de ani din Poienile de Sub Munte.

Conducătorul autocamionului a prezentat polițiștilor avizele de însoțire ale materialului lemnos emis de Ocolul Silvic, având înscrise cantitățile de 12,00 mc, material lemnos de esență fag pentru remorcă și 10,02 mc, material lemnos de esență fag pentru autocamion.

S-a procedat la măsurarea și inventarierea materialului lemnos de pe ansamblul de vehicule, constatându-se faptul că, din comparația materialului lemnos menționat în avizele de însoțire prezentate și ceea ce s-a constatat că este încărcat pe cap tractor și remorcă a reieșit faptul că, totalul cantității de material lemnos de esență frasin identificat pe mijlocul de transport este de 16,42 mc pentru care nu există documente de proveniență.

Totodată din totalul de material lemnos de esență fag care trebuia să se afle pe ansamblul de vehicule, în urma analizării avizelor de însoțire a materialului lemnos, respectiv cantitatea de 22,02 mc lemn de foc de esență fag, s-au identificat doar 7,12 mc, rezultând o diferență de 14,09 mc lemn foc fag.

Materialul lemnos de esență frasin în cantitate de 16,42 mc, a fost confiscat și predat în custodie unui reprezentant al depozitului Ocolului Silvic.

Ansamblul de vehicule, format din cap tractor și remorcă, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 68, alin. 2, ind.1 din Legea 46/2008, republicată.

FOTO arhivă

Te-ar putea interesa si

Galerie foto: Tragedie pe DN17 – Mașina condusă de un băimărean, spulberată de un camion. Bărbatul a murit pe loc

Vasile Dale

Explozie la o butelie în Vişeu de Jos, o persoană rănită – ACTUALIZARE (galerie foto)

Redactie

INFRACŢIUNI RUTIERE: Bărbat depistat la volan cu o concentraţie alcoolică de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, un altul s-a răsturnat cu maşina pe câmp

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.