BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: ÎN CĂUTAREA PISTOLULUI – Pistolarul a fost dus la reconstituire. Trupele poliției și ISU scotocesc tufișurile de la marginea municipiului Baia Mare. După reconstituire a fost arestat

În urmă cu câteva minute forțe ale poliției din cadrul IPJ Maramureș (criminaliști, grupa canină, ordine publică) spriiniți de la pompierii militari din cadrul ISU, coordonați de un procuror criminalist au descins la marginea municipiului Baia Mare în căutarea pistolului cu care în seara zilei de vineri un bărbat de 30 ani din Șurdești l-a împușcat de 4 ori în fața unei săli de sport din Baia Mare pe un tânăr de 25 de ani din Târgu Lăpuș.

Totodată suspectul principal a fost scos astăzi dimineață de la secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmației și a fost depus în arestul IPJ Maramureș. Câteva ore mai târziu el a fost dus la locul unde s-a petrecut nenorocirea pentru ca autoritățile să facă o reconstituire a faptelor.

Vă reamintim că în seara zilei de vineri agresorul s-a întors de din Anglia cu un zbor care a aterizat la Cluj Napoca. A închiriat un autoturism și s-a deplasat la Baia Mare. În fața Săli de Sport a Liceului ”Nemeth Laszlo” din Baia Mare a găsit-o pe o tânără (îi fusese iubită în urmă cu un an și jumătate, aproximativ), unde ar fi amenințat-o.

Actualul iubit al fetei a ieșit din sala de sport, a avut un schimb de replici cu agresorul. Acesta a scos un pistol și a tras două focuri înspre băiatul de 25 de ani. Acesta a încercat să fugă iar agresorul a mai tras 2 focuri în direcția lui. Deși rănit a reușit să sune la poliție și sa spună ce s-a întâmplat.

Revenim cu noi informaţii. După efectuarea reconstituirii, instanţa a hotărânt arestarea agresorului pentru 30 de zile.

Suspectul a fugit și ar fi aruncat arma în râul Săsar, așa cum susținuse inițial. Apoi a spus că ar fi aruncat-o în tufișurile de la marginea șoselei de centură. El s-a predat la sediul Poliției Baia Mare.

ACTUALIZARE

Tip solutie: Admis fond (ora 19.00)
Solutia pe scurt: Prin încheierea penală nr. 53/DL/26.09.2022 s-a dispus: În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş în dosarul nr. 230/P/2022 şi, în consecinţă: Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26 septembrie 2022 şi până la data de 25 octombrie 2022 inclusiv, a inculpatului M.L., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de: – tentativă la omor, prevăzută de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal, – nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin. 1 Cod penal şi – uzul de armă fără drept, prevăzută de art. 343 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea cu art. 38 alin. 1 Cod penal. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărătorul său, de luare a măsurii controlului judiciar ori a arestului la domiciliu.

ACTUALIZARE

Tribunalul Maramureş a admis, în data de 26.09.2022, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26 septembrie 2022, şi până în data de 25 octombrie 2022 inclusiv, a unui inculpat fără antecedente penale, în vârstă de 30 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept,
respingând totodată cererea de luare a măsurii controlului judiciar ori a arestului la domiciliu formulată de inculpat.
Pentru a dispune măsura arestării preventive, instanţa a reținut că din probe s-a conturat suspiciunea rezonabilă că inculpatul, în data de 23 septembrie 2022, în jurul orei 21:30, în timp ce se afla în zona unui liceu din municipiul Baia Mare, pe fondul geloziei, în contextul în care avea suspiciuni cu privire la existenţa unei presupuse relaţii între fosta sa parteneră şi persoana vătămată, a executat patru focuri de armă (pistol) de la mică distanţă în direcţia acesteia din urmă, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat un număr de 30–35 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus viaţa în pericol.
Inculpatul a contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj pentru soluţionarea căii de atac.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

ViIDEO: DN1C Seini – Un mort şi doi răniţi grav după ce două autoturisme și un autotren s-au izbit (actualizare 3)

Redactie

MARAMUREȘ – ABUZ ÎN SERVICIU ȘI FAVORITISME LA TESTAREA COVID-19: Au testat toți angajații Consiliului Județean pentru vizita președintelui Iohannis!!!

Redactie

Posibil suspect implicat în dispariția Melindei, fata de 13 ani dispărută șapte zile în Sighetu Marmației, este audiat de poliție

Redactie

1 mesaj

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.