BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO – O femeie în vârstă de 90 de ani a supraviețuit în pădure peste 30 de ore pe un frig pătrunzător. Și-a găsit un adăpost unde s-a adăpostit de ploaie (actualizare)

Putem spune că a fost o minune! O femeie în vârstă de 90 de ani a mers luni dimineața la cules ciuperci în pădurile din munții de lângă localitatea Leordina. Cum se înserase iar femeia nu a revenit acasă, familia a început să o caute. Și a căutat-o întreaga noapte, dar și astăzi. Abia în jurul orei 14.00 fiul femeii a anunțat poliția despre dispariție.

Mobilizarea polițiștilor, polițiștilor de frontieră, localnicilor, dar și salvamontiștilor a fost exemplară. În jumătate de oră de la anunț au început căutările. În două ore femeia a fost găsită. În viață! Aceasta a povestit că era udă leoarcă dar a găsit un adăpost peste noapte: acoperișul unui fânar. Deși era ”înghețată de frig” bătrâna de 90 de ani nu avea probleme sănătate. Toate semnele vitale și analizele efectuate de medicii de la ambulanță au fost bune. Totuși a fost transportată la Spitalul din Sighetu Marmației pentru investigații amănunțite.

Ce spune Salvamont Maramureș

Salvamontiştii maramureşeni au primit un apel prin 112 care îi anunța despre faptul că o femeie în vârstă de 90 ani plecată după ciuperci de ieri de la ora 11.00 în pădurea din zona Leordina, zonă cu acces dificil, nu s-a mai întors la domiciliu. Alarma a fost primită doar astăzi, la mai bine de 24 ore de la momentul plecării bătrânei în pădure.

Salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramureș s-au deplasat în zona menționată. Au urmat căutările împreună cu celelalte agenții implicate, ISU Maramureș și Poliția Națională și cu voluntari din zonă.

Bătrâna aflată la cules ciuperci încă de ieri a reușit în cursul serii trecute să găsească adăpost într-o şură părăsită de la marginea pădurii unde a și rămas peste noapte, protejându-se astfel și de ploaie.

Salvatorii au găsit-o în viață. Au urmat verificările care se fac în astfel de cazuri iar ulterior au coborât-o până la ambulanța venită în sprijin cu ajutorul tărgii UT2000 targă folosită în extracțiile și transportul accidentaților din zonele cu acces greu.

Bătrâna a fost predată echipajului medical de pe ambulanță fiind transportată la unitatea medicală pentru investigații mai ample.

Te-ar putea interesa si

ULTIMA ORA: MICROBUZ CU 9 PASAGERI RASTURNAT IN SABISA. NU SUNT PERSOANE RANITE

Vasile Dale

Specialiștii ne prezintă sticla de focar șemineu cu proprietăți de autocurățare!

Vasile Dale

FOTO: SIGHET – Biciclist accidentat de un autoturism. Conducătorul auto a fugit de la fața locului, fiind căutat de poliție

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.