BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

ACTUALIZARE: Colonel Florişteanu, control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Avem comunicatul Parchetului MIlitar

În urma cu putin timp procurorii de la Parchetul Militar Cluj au dispus punerea sub control judiciar pentru 60 de zile a inspectorului şef col. Florişteanu Marcel. Pe timpul celor 60 de zile de control judiciar şeful jandarmilor maramureşeni va trebui să respecte câteva reguli. Să se prezinte la sediul Poliţiei ori de câte ori este chemat, nu va putea deţine armament, sunt doar câteva dintre ele. El este cercetat pentru hărţuire sexuală şi abuz de autoritate.

ACTUALIZARE – Parchetul Militar Cluj

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj este abilitat a aduce la cunoştinta opiniei publice următoarele :



La data de 06.10.2022 pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj a fost înregistrată o cauză penală – plângerea unui cadru militar al Inspectoratului judetean de Jandarmi Maramureş, care a reclamat pe această cale faptul că, la data de 23.09.2022, a fost victima unei conduite necorespunzătoare la locul de muncă din partea unui superior, de asemenea cadru militar al Inspectoratului judetean de Jandarmi Maramureş.

După înregistrarea cauzei penale, prin ordonanţa procurorului de caz din data de 17.10.2022 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem relativ la infractiunile de tentativă la agresiune sexuală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 CP, raportat la art. 219, alin. (1) şi (6) CP, hărţuire sexuală (art. 223 CP) şi abuz de autoritate (art. 419 CP). În cursul urmăririi penale procurorul de caz a procedat la audierea persoanei vătămate şi a 3 martori.

La data de 21.11.2022 s-au efectuat perchezitii la sediul 1nspectoratului judeţean de Jandarmi Maramureş, fiind întocmite procese-verbale de percheziţie, totodată au fost ridicate înscrisuri şi sisteme informatice. În cursul urmăririi penale procurorul de caz a procedat la audierea persoanei vătămate şi a 3 martori.

La data de 21.11.2022 s-au efectuat percheziţii la sediul Inspectoratului judeţean de Jandarmi Maramureş, fiind întocmite procese-verbale de percheziţie, totodată au fost ridicate înscrisuri şi sisteme informatice.

La data de 22.11.2022 procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat cadru militar din corpul ofiţerilor din cadrul Inspectoratului judeţean de Jandarmi Maramureş sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la agresiune sexuală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 CP, raportat la art. 219, alin. (1) şi (6) CP.

După audierea în calitate de inculpat, prin ordonanţa procurorului militar din data de 22.11.2022, în interesul bunei desfăşurări a fazei de urmărire penală, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpat, pe o durată de 60 ziie, de la data de 22.11.2022 până Ia data de 20.01.2023.

Cercetările continuă fată de inculpat, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept ale cauzei. Precizăm că punerea în mişcare a actiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situatie, să infrângă principiul prezumtiei de nevinovătie.

Te-ar putea interesa si

CERTAŢI CU LEGEA: Tânăr de 18 ani fără permis de conducere, depistat conducând cu 100 km/h prin localitate. La volan cu o alcoolemie de 1.30mg/l alcool pur în aerul expirat

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Polițiștii din Tg. Lăpuș au săltat 4 suspecți de furt din cartierul Ponorâta. Prejudiciu de 30.000 lei – actualizare

Vasile Dale

Stop joc! Meciul din Liga 2 al lui Gabi Tamaș nu s-a mai disputat astăzi. Minaur – Chiajna, duminică ora 11

Vasile Dale

2 mesaje

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult