BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV VIDEO / DOCUMENTE: Șoferul de ridesharing din Baia Mare depistat la volan cu 7 substanțe interzise a ieșit NEGATIV la analizele de laborator. Ministrul Bode cum explica?

Astăzi au sosit analizeze șoferului de ridesharing depistat cu aparatul drugtest POZITIV la 7 substanțe halucinogene. Acestea arată negru pe alb faptul că băimăreanul este NEGATIV la toate cele șapte atenționări dispuse de aparat. Cauza a fost clasată de procuror iar băimăreanul a primit permisul de conducere

La data de 29 ianuarie 2023, în jurul orei 2.05, lucrători din cadrul Birului Rutier, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe bd Traian din municipiul Baia Mare, în dreptul imobilului cu nr. 12, au oprit pentru control autoturismul marca Citroen, cu numărul de înmatriculare …, proprietatea… la volanul cărui se afla numitul …

Ce spune referatul de clasare

Cu ocazia controlului efectuat, organele de poliție l-au testat pe numitul …. cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, numitul .. a fost testat cu aparatul Drug Test marca AquillaScan WDTP-10, seria… iar la ora 2.38, rezultatul testului a ieșit pozitiv pentru consum de COC, MET, BZP, THC, MDMA, MTD și KET, recomandandu-se analize de laborator.

Ulterior, numitul …. a fost condus la Spitalul Județean de Urgență ”Dr Constantin Opriș” din Baia Mare unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și urină în vederea determinării prezenței în organism a unor substanțe psihoactice.

Potrivit buletinului de analiză toxicologcă nr. 72/2023 al Institutului de Medicină Legală Cluj Napoca, examenul toxicologic efectuat pe monstra de sânge recoltată la ora 3.05 a fost negativ pentru amfetamine, catinone (mefedronă), metadonă, cocaină și tetrahidracanabinoli (THC).

De asemenea, examenul toxicologic efectuat pe monstra de urină recoltată la ora 3.07 a fost negativ pentru: amfetamină, metamfetamină, MDMA, mefedronă tetrahidrocanabinoli (THC), ketamină, metadonă, cocaină, AB-PINACA, morfină și alți derivați opiacei.

Examenul toxicologic efectuat pe proba de urină a fost NEGATIV pentru amfetamine și catinone (mefedronă).

Față de cele exempuse…. PROPRUN: Clasarea cauzei penale nr. 490/P/2003 având ca obiect infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, prev. de art. 336 alin 2. Cod Penal.

Contul șoferului de ridesharing a fost deblocat odată cu soluția de clasare, astfel că băimăreanul poate să se întoarcă la muncă.

Întrebări fără răspuns

Ce spune acum ministrul de interne BODE? Cum este permis ca un astfel de aparat drugtest să fie omologat în condițiile în care mai mulți șoferi au sesizat deja că are mari probleme. Plătește Ministerul de Interne zilele în care un șofer nu poate munci din cauza faptului că are permisul de conducere suspendat? Parlamentarii din Maramureș auziți? De ce nu îi luați la rost pe cei abilitați. Nu de alta dar din această cauză v-au ales și trimis maramureșenii în Parlamentul României!

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

Galerie foto: Accidente rutiere la Vișeul de Jos și Borșa. Pagube importante

Vasile Dale

VIŞEU DE JOS: Șofer cu permisul suspendat, oprit în trafic de poliţiştii de frontieră

Redactie

ISU MARAMUREŞ: Ceremonie depunere jurământ

Redactie

3 mesaje

Nicolae februarie 2, 2023 at 8:01 pm

MOSTRA

Raspunde
istvan L. februarie 4, 2023 at 4:39 pm

Cunosc inca 2cazuri identice in Baia-Mare si in fiecare soferii au iesit negativi.Bineinteles dupa citeva luni fara permise.Cred ca aparatura este factorul principal ori nepriceperea agentilor in folosirea acestora.Oricum 3 cazuri in 3 luni este destul de naspa.Sa nu vorbim ca am cunostinta doar de acezte 3.Poate la Cluj se poate afla exact numarul de testari si numarul testelor eronate.

Raspunde
Adi februarie 21, 2023 at 1:28 pm

Pana cand continuăm asa?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.