BREAKING NEWSRecomandate

ÎN PRIMĂ INSTANȚĂ, pentru conducere cu permisul suspendat: Polițist condamnat la 9 luni de închisoare cu amânarea executării pe doi ani

Magistrații Judecătoriei Baia Mare au dat sentința în primă instanță în cazul dosarului penal care îl avea inculpat pe un polițist cadrul IPJ Maramureș. Acesta a fost prins în trafic la volanul unui autoturism cu toate că avea permisul de conducere suspendat.

Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 1, 4 şi 10 Cod procedură penală raportat la art. 83 Cod penal, stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina inculpatului R. E., -, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, faptă prevăzută de art. 335 alin. 2 Cod penal (faptă comisă la data de 06 noiembrie 2023).

În temeiul art. 83 alin. 1 Cod penal, amână aplicarea pedepsei închisorii de 9 luni pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, stabilit conform dispoziţiilor art. 84 alin. 1 Cod penal, termen care se va calcula de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art. 85 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Maramureş, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În temeiul art. 86 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în cuprinsul art. 85 alin. 1 lit. c-e Cod penal se comunică Serviciului de Probaţiune Maramureş.

În temeiul art. 404 alin. 3 Cod procedură penală raportat la art. 83 alin. 4 Cod penal, atrage atenția inculpatului asupra conduitei sale viitoare și asupra consecințelor la care se expune conform dispozițiilor art. 88 Cod penal, care prevăd că nerespectarea cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse, precum şi săvârşirea unei noi infracţiuni pe durata termenului de supraveghere conduce la revocarea amânării, cu consecinţa aplicării şi executării pedepsei.

În temeiul art. 404 alin. 4 lit. i Cod procedură penală, instanța va dispune păstrarea la instanţă a mijloacelor de probă, înregistrate în Registrul mijloacelor materiale de probă al Judecătoriei Baia Mare la poziţia nr. 93/2024.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată marți, 25 iunie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia procurorului şi inculpatului prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre  2442/2024  25.06.2024

Te-ar putea interesa si

FOTO: Vulpi surprinse pe terenul de atletism din Baia Mare

Redactie

SPITALUL DE PSIHIATRIE CAVNIC INTRĂ ÎN REABILITARE. ECHIPA LIBERALĂ PUNE SĂNĂTATEA MARAMUREȘENILOR PE PRIMUL LOC

Redactie

TRAGEDIE ÎN MARAMUREȘ: O tânără de 23 ani a fost răpusă de coronavirus. Mama fetei a stat o lună la căpătâiul ei

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.