Doua persoane sunt in stare grava la Terapie Intensiva din cauza consumului de ciuperci necomestibile. In total, in decurs de o saptamana, 56 de maramureseni au ajuns la spital cu toxiinfectii alimentare.
Cu toate atentionarile facute de catre medici, maramuresenii continua sa consume ciuperci, fara sa stie daca sunt sau nu comestibile. Dovada este si numarul mare de persoane internate la spital.
In ultimele 3 zile, 6 maramureseni s-au prezentat la Urgență din cauza ca au mancat ciuperci, ne-a declarat Sorina Pintea manager al Spitalului de Urgenta Dr. Constantin Opris din Baia are. Doi dintre ei, sunt în stare grava la Sectia Terapie Intensivă. Acestia sunt din comuna Buzești și au varsta de 66 respectiv 88 de ani.
Totodată, în ultima săptămînă, și la Spitalul Muncipal din Sighetu Marmației au fost înregistrate 23 de cazuri de intoxicatii. In total, in decurs de o saptamana, 56 de persoane au primit acest diagnostic.
Medicii afirma ca riscul de toxiinfectie alimentara este foarte mare in cazul consumului de ciuperci provenite din flora spontana, deoarece nu există un control asupra celor culese si vandute fara acte, chiar si in pietele agroalimentare.
În cazul în care oamenii au consumat ciuperci si apar simptome precum transpiraţie abundentă, greţuri sau dureri abdominale este foarte important sa se prezinte de urgenţă la spital.