Important

RUTIERE: Neregulile privind starea tehnică sancţionate de poliţiştii din Dumbrăvița

Ieri, 29 iunie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Postului de Poliție comunal Dumbrăvița au organizat şi desfăşurat o acţiune împreună cu reprezentanţi ai R.A.R. Maramureş, pe linie de stare tehnică şi pentru depistarea altor abateri la regimul circulaţiei rutiere.
În cadrul acţiunii poliţiştii au verificat 31 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au aplicat 12 sancţiuni în valoare de 4.465 de lei.
Ca măsură complementară s-a dispus reţinerea a şase certificate de înmatriculare şi ridicarea unui set de plăcuţe de înmatriculare.

Ieri, 29 iunie, poliţiştii maramureşeni au identificat trei persoane care au comis infracţiuni la regimul rutier.

SĂCEL – În jurul orei 18.00, poliţiştii rutieri din Săcel, împreună cu cei din Săliştea de Sus, au oprit pentru verificări o autoutilitară, care circula din direcția comunei Săcel către Dealu Ștefăniței, judeţul Bistrița Năsăud.
În urma verificărilor efectuate poliţiştii au identificat şoferul ca fiind un bărbat de 52 de ani din Bistrița Năsăud. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Centrul de Permanenţă Dragomireşti unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere ANULAT. De asemenea, autoutilitara condusă de acesta nu are inspecția tehnică și nici asigurare auto obligatorie valabile.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat

SEINI – La ora 20.30, în timp ce au efectuat controlul traficului rutier pe DJ 109i, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Mihai Viteazu, din orașul Seini.
La volanul acesteia a fost identificat un bărbat de 46 de ani din localitate.
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, iar testul a indicat o alcoolemie de 0,95 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus ulterior la Centrul Medical de Permanenţă din Seini, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

VIŞEU DE SUS – În jurul orei 19.30, poliţiştii au oprit pentru verificări un autoturism care era condus pe DN 18 în comuna Moisei.
Poliţiştii au identificat la volanul acestuia o tânără de 21 de ani, din Moisei.
În urma verificărilor efectuate poliţiştii au constatat că tânăra nu deţine permis de conducere valabil şi nici asigurare auto RCA obligatorie valabilă.
În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Condamnat la închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat, depus după gratii.

Ieri, 29 iunie, polițiștii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Dragomirești. Polițiștii au identificat și încarcerat un tânăr de 31 de ani, din comuna Ieud, condamnat la pedeapsa de 1 an, 11 luni și 10 zile închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Tânărul a fost depus în penitenciar în vederea executării pedepsei.

Te-ar putea interesa si

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: ”Într-un stat civilizat care apără drepturile cetățenilor, protejarea victimelor violențelor de orice fel reprezintă un obiectiv major, care necesită o legislație fermă în domeniu”

Redactie

SIGURANŢA ÎN ŞCOLI: Lecţie preventivă la Tăuţii Măgherăuş

Vasile Dale

45 DE LABORATOARE MOBILE DE EDUCAȚIE RUTIERĂ, ACHIZIȚIONATE DE POLIȚIA ROMÂNĂ

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.