BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

TRAGERI DE TIMP CA LA FOTBAL – Primarul Cherecheș și-a ”concediat” avocații și a cerut strămutarea procesului de la Curtea de Apel Cluj

La termenul de ieri, instanța Curții de Apel Cluj a fost anunțată de primarul Cătălin Cherecheș că a reziliat contractele cu cei doi avocați pe care îi avea. Primarul nu s-a prezentat nici el la proces și a fost amendat cu 5.000 de lei.

Primarul a depus la dosar și o cerere de recuzare a completului de judecată, care a fost judecată și respinsă de către un alt complet de la Curtea de Apel Cluj.

De asemenea, s-a cerut și strămutarea dosarului, cererea de strămutare fiind înaintată Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Instanța Curții de Apel Cluj a amânat procesul pentru data de 29 septembrie 2023 (ora 10.00) din cauza lipsei de apărare și a cerut Baroului Cluj să desemneze un avocat din oficiu.

Colegii de la Clujust.ro informează că edilul băimărean a renunțat la avocații Alexandru Râșniță și Andreea Pelinari deoarece nu au certificat ORNISS, necesar pentru a studia documente clasificate din dosar.

Să mai spunem și faptul că mai sunt câteva luni până când și aceste infracțiuni de care este suspectat primarul Cherecheș se vor PRESCRIE. El a fost condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare.

Sursa: Clujust.ro.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

FOTO EXCLUSIV: Mascații IPJ Maramureș în percheziții în zona Pietroasa din Borșa

Vasile Dale

BAIA MARE: Un tânăr de 18 ani a fost tâlhărit în parc. Persoana bănuită a fost reținută de polițiști, prejudiciul a fost recuperat (actualizare)

Redactie

BLESTEM SAU COINCIDENȚĂ: VIȘEU DE JOS: A intrat cu mașina într-un stâlp de lângă cimitir. O familie cu doi copii, răniți. Fratele lui accident identic tot lângă cimitir

Vasile Dale

6 mesaje

ASB septembrie 20, 2023 at 2:48 pm

Ca un barbat adevarat care isi asuma faptele.

Raspunde
NEXT septembrie 21, 2023 at 8:04 am

Art. 143 C.p.p.
(1) La solicitarea celui interesat, completul de judecată poate dispune, dacă este cazul, suspendarea judecării procesului, cu darea unei cauţiuni în cuantum de 1.000 lei. Pentru motive temeinice, suspendarea poate fi dispusă în aceleaşi condiţii, fără citarea părţilor, chiar înainte de primul termen de judecată.

(2) Încheierea asupra suspendării nu se motivează şi nu este supusă niciunei căi de atac.

(3) Măsura suspendării judecării procesului va fi comunicată de urgenţă instanţei de la care s-a cerut strămutarea.

Raspunde
Attila septembrie 22, 2023 at 9:49 pm

Articolul e din codul de procedura civila, nu penala. Nu e aplicabil in procesul lui cache. Nu te iluziona, nu ne prinde anul 2024 cu acest primar. Nu mai are cum sa traga de timp cu lunile, orice eventuala amanare va fi de doar cateva zile. Tic, tac …

Raspunde
dan septembrie 21, 2023 at 11:03 am

PINA IERI NU STIA CA AVOCATII NU AU CERTIFICAT ORNISS? Demiterea avocatilor mai da un timp pentru configurarea unei noi aparari. Frumos joaca si primarul si juristii lui, care numai timpiti nu sint. Pe de alta parte, ce documente pot fi clasificate intr-un dosar de luare de mita si/sau evaziune? Nimic nu este de natura a afecta securitatea nationala sau de natura strategica. Strategia vizibila este a lui Chereches, bine sfatuit de catre cine a fost sfatuit.
Oare procurorii cit timp vor mai juca dupa tambalul lui Chereches?

Raspunde
Attila septembrie 22, 2023 at 9:55 pm

Asta cu orniss e doar un pretext. Si oricum, tot piticul de risnita il apara, din umbra, rezilierea a fost o manevra disperata de a mai obtine o amanare. Apoi va veni in 29 cu un avocat colaborator al lui risnita, probabil nevasta, careva cere amanare pentru pregatirea apararii. Siva primi … o saptamana. Apoi, cam gata.

Raspunde
GDL septembrie 21, 2023 at 8:37 pm

Doamne ajuta-ti domnule primar! Demonstreaza ca Justitia transilvaneana ar trebui sa mearga pe centura! Felicitari domnule primar! Esti mai tare ca TOTI dupa 1990. Cand ma intalnesc cu dvs, imi ridic palaria iar daca nu o am, ma inclin! Nu se mai aude nimic de Aleea Scriitorilor?! NU Nu se mai aude de reabilitarea Casei de cultura?! NU Nu se mai aude de o revista culturala promisa scriitorilor si pictorilor baimareni?! NU!!! Sa ne traiti domnule KAKE!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.