Eveniment

ATENȚIE LA TREN! 30 sancțiuni au aplicat polițiștii în urma în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

Ieri, 10 mai a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Maramureș au acționat pentru reducerea riscului rutier în zona trecerilor cu cale ferată de pe raza de competență.

Activitatea a avut ca scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea producerii acestor evenimente.

Polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile prevăzute de O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 10.565 de lei. Totodată, au reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.

Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.În zonele neprevăzute cu astfel de semnale conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată!

Polițiștii atrag atenţia tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile de nivel cu calea ferată!

Te-ar putea interesa si

VIDEO – ACCIDENT LA ILBA: A evitat un impact frontal și a ajuns într-un gard (actualizare)

Vasile Dale

VIȘEU DE SUS: SOȚIA A ALERTAT POLIȚIA – A condus fără a avea permis și și-a rănit fiul de 15 ani. Apoi a plecat de la locul accidentului

Vasile Dale

Preluare ACTUALMM.RO – Cum a reușit criminalul din Baia Mare să provoace un incendiu în sediul Poliției

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.