BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV: Bărbat din Poienile de Sub Munte arestat pentru viol. Victimă o fetiță de 14 ani – ACTUALIZARE

Polițiștii din Leordina sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus au finalizat cercetarea într-un dosar de viol. Suspectul a fost reținut și prezentat judecătorilor pentru a fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Bărbatul în vârstă de 26 ani din Poienile de Sub Munte ar fi întreținut raporturi sexuale consimțite cu o minoră în vârstă de 14 ani. Conform noii legislații orice act sexual fie el și consimțit cu un minor sub 15 ani și dacă diferența de vârstă dintre cei doi este mai mare de 5 ani este considerat viol.

Ce spune Judecătoria Vișeu de Sus

MICULAICIUC IOANInculpat

Solutia pe scurt: În baza art. 226 Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală rap. la art. 202 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală:

Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus în dosarul nr. 731/199/P/2024/d1 şi, în consecinţă, dispune arestarea preventivă a inculpatului M.I.cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de viol săvârşit asupra unui minor, prev. de art. 218 ind.1, alin.1 şi alin.4, lit.”d” c.pen., cu aplic.,art. 35, alin.1 c.pen. şi distrugerem prev. de art. 253, alin.1 c.pen., ambele cu aplicarea art.38 alin.1 Cod penal , pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 10.05.2024 şi până la data de 08.06.2024, inclusiv.

Respinge cererea formulată de apărătorul desemnat din oficiu al inculpatului, de respingere a propunerii de arestare preventivă. Respinge cererea formulată de apărătorul desemnat din oficiu al inculpatului privind luarea faţă de acesta a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

Decizia a fost contestată la Tribunalul Maramureș

Solutia pe scurt: Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul M.I. arestat preventiv, aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Maramureş, împotriva încheierii penale nr. 349/2024 din data de 10 mai 2024, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Vişeu de Sus în dosarul nr. 1209/336/2024. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, joi, 16 mai 2024.

Ce spune IPJ Maramureş

La data de 16 aprilie a.c., polițiștii Secției 4 Leordina au fost sesizați cu privire la faptul că o minoră de 14 ani ar fi fost victima infracțiunii de viol.

Cercetările au relevat faptul că în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, aceasta ar fi întreținut raporturi sexuale cu un tânăr de 26 de ani, din Poienile de Sub Munte.

La data de 09 mai a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea tânărului bănuit de comiterea faptei pentru 24 de ore. Acesta a fost prezentat Judecătoriei Vișeu de Sus, care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, sub coordonarea procurorului, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

foto arhivă cu titlu ilustrativ

Te-ar putea interesa si

De ce ar trebui să luați în considerare obținerea de împrumuturi la 0% pe an

Vasile Dale

COD GALBEN: INSTABILITATE ATMOSFERICĂ TEMPORAR ACCENTUATĂ

Redactie

Informare de presă despre pagubele lăsate în urmă de furtuna din seara de luni

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.