BREAKING NEWSELECTORALE

Ioan Mătieş: Continuăm activităţile de promovare a comunei Mireşu Mare şi de atragere de investiţii în economia locală

Iată câteva dintre proiecte abilitate de Consiliul Local Mireşu Mare şi CJ Maramureș (2024-2028) pentru care încercăm să atragem investiții și prin clusterul Smart Agricol Cluster Iot:

Depozit de legume-fructe refrigerate 5.000 tone + tehnologie prelucrare conserve

Parc fotovoltaic 10 MW

Sere (cu apa geotermala) 25-100 ha

Hub de Logistica pentru Tranzit tarile vecine 30 ha

Hub de Logistica Feroviara (magistrala Europeana existenta Viena-ţ

Extracţie si consum industrial apa geotermala 140 C

Lanţ de pieţe agroalimentare pentru desfacere produse agricole

Chiar și unul dintre aceste proiecte va reuși, tot înseamnă investiții și rezultate măsuri abile pentru comuna Mireșu Mare.

Pentru promovarea clusterului și a comunei Mireșu Mare am realizat o vizită de lucru de o zi la Camera de Comerț Româno-Turcă, unde am condus o delegație din partea comunei Mireşu Mare şi a clusterului pe care l-am iniţiat.

Uniunea Europeană susţine crearea şi dezvoltarea de clustere. Clusterul este un model de afaceri care presupune cooperarea între întreprinderi mici și mijlocii/antreprenori, pe de o parte și structuri de suport din partea autorităților publice, mediul academic, societatea civilă, pe de altă parte.

Din acest motiv, încercăm și noi impulsionarea producției agricole locale prin Smart Agricol Cluster Iot – (cluster pentru folosirea inteligenței artificiale în agricultură prin parteneriate cu universitățile de agronomie, firme și ONG din domeniu).

CMF 21240002

Te-ar putea interesa si

L-AŢI VĂZUT? UDOVITA IVAN, de 33 de ani, a dispărut de la stâna la care lucra

Redactie

VIDEO: O PRIMĂRIE EXEMPLU – Angajații Primăriei Vișeu de Sus muncesc la foc continuu pentru a deszăpezi străzile orașului

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO – Aeroportul Internațional Maramureș răspunde prompt la orice situație medicală întâmpinată pe parcursul unui zbor

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.