BREAKING NEWSELECTORALEMaramuresul Istoric

FAPTE PENTRU BÂRSANA, NU VORBE: PROIECT APROBAT – Un milion de euro pentru modernizarea infrastructurii rutiere de pe Valea Muntelui

Dragi consăteni, comunitatea de pe Valea Muntelui a reprezentat în permanență o prioritate pentru administrația din Bârsana, iar în acest sens am sprijinit mereu comunitatea religioasă, educația prin proiectul câștigat de modernizare a școlii și proiectul de dotare a aceleiași școli cu materiale didactice, echipamente informatice și mobilier sau serviciile de utilitate publică prin implementarea și extinderea sistemului de apă.

Astăzi, după o perioadă îndelungată în care am scris și depus un proiect numit ,,Modernizare infrastructură rutieră de interes local în comuna Bârsana, județul Maramureș’’ vă anunțăm că acest proiect a fost câștigat, iar dezinformatorii au rămas, din nou, fără material de propagandă.

Acest proiect se adresează 100% comunității de pe Valea Muntelui și vom avea asfalt pe o lungime de 4.5 km pe următoatele străzi:

  • Strada Trestiei până la Valea Rea;
  • Strada Rânșor;
  • Strada Ionu Doamnii;
  • Strada Nănașii;
  • Strada Valea Popii.

Chiar dacă am depus acest proiect în anul 2023, nu l-am anunțat public până la afișarea rezultatelor pentru că suntem oamenii faptelor si vă prezentăm proiectul aprobat între Primăria comunei Bârsana și Ministerul Agriculturii prin intermediul AFIR în valoare de 1 milion de euro din fonduri europene 100% nerabursabile. Numărul de înregistrare pentru acest proiect este 141501/17.05.2024 și poate fi verificat pe site-ul AFIR. Atașat regăsiți link-ul de verificare a proiectului aprobat prin DR Măsura 28 având data publicării 21.05.2024.

https://www.afir.ro/rapoarte/rapoarte-feadr/contestatii

Alături de comunitatea de pe Valea Muntelui, avem comunități la fel de importante și pe Valea Caselor, Valea Slatinii sau Bradova. În acest sens, am elaborat și depus un proiect de asfaltare, pentru care s-a realizat licitația, iar în zilele următoare se va semna contractul de execuție. În prezent ne aflăm pe lista sinteză și așteptăm aprobarea finanțării pentru acest proiect.

Vă vom ține la curent cu stadiul tuturor proiectelor pe care le derulăm și proiectele depuse spre finanțare, dar nu vom promite proiecte imposibil de realizat.

În anul 2020, aceiași oameni care acum vă promit că va curge doar lapte și miere, au promis asfaltarea drumului județean 185 care face legătura între Bârsana și Petrova prin intermediul Consiliului Județean Maramureș, iar astăzi vin în fața dumnevoastră ca și cum nu s-a întâmplat nimic. Oare comunitatea de pe Valea Muntelui nu merită să aibă acces rapid la comunele de pe Valea Vișeului sau Valea Ruscovei? Acest lucru ar fi impulsionat turismul în continuă dezvoltare în zona dumnevoastră. Noi nu promitem, ci facem!

Cu stimă, Primarul comunei Bârsana TEODOR ȘTEFANCA

Te-ar putea interesa si

Fabrică clandestină de producție de tutun de narghilea, în Maramureş

Redactie

FOTO / VIDEO: Impact între un Mercedes, un BMW și un Audi pe DN19 între Câmpulung la Tisa și Săpânța

Vasile Dale

EXCLUSIV / TRAGEDIE PE VF. MOGOŞA / ACTUALIZARE: Muncitor forestier, ucis de un copac (FOTO/VIDEO)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.