BREAKING NEWSEvenimentNational

ULTIMA ORĂ / Percheziţii in Firiza și Tg Lăpuș. Evaziune fiscală, contrabandă, înșelăciune, bancruta frauduloasă, obținere ilegală de fonduri, delapidare, fals – actualizare

Astăzi, 28 mai 2024, Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, coordonează o amplă operațiune de combatere a infracțiunilor economico-financiare și a celor de natură judiciară.

Astfel, polițiștii, sub supravegherea procurorilor de caz, efectuează peste 150 de percheziții domiciliare, în cadrul mai multor acțiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale.

Activitățile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, contrabandă, înșelăciune, bancruta frauduloasă, obținere ilegală de fonduri, delapidare, fals, infracțiuni prevăzute de Codul fiscal, fals informatic, șantaj, furt calificat și la regimul armelor.

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Poliției Române, pentru combaterea infracționalității de orice fel.

Pe parcursul zilei, în funcție de evoluția anchetei în fiecare caz, Poliția Română va oferi informațiile ce pot fi făcute publice.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

Astăzi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au pus în executare 10 percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare și orașul Târgu Lăpuș, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 2020 – 2023, trei societăți comerciale ar fi omis înregistrarea în evidențele contabile a operațiunilor derulate cu mai mulți parteneri, respectiv livrări de autoturisme și utilaje industriale, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului de aproximativ 1.344.673 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor documente contabile, 17.875 de euro și 13.400 de lei, precum și un aparat de modificat kilometrajul autovehiculelor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul tehnicienilor criminaliști și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

ÎN NOAPTEA DE REVELION: Persoane rănite în urma folosirii petardelor şi pocnitorilor la Suciu de Sus, Poienile de Sub Munte și Botiza

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Scandal într-un club din Baia Mare provocat de un grup de tineri reveniţi din Anglia. Doi agenţi de securitate agresaţi

Vasile Dale

INUNDATII IN MARAMURES: 7 CURTI SI O GOSPODARIE DIN BERBESTI ACOPERITE DE APE. PERICOL SI PE RAUL FIRIZA

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.