BREAKING NEWSELECTORALE

Ionel Bogdan l-a prins pe interimarul Doru Dăncuș/PSD cu minciuna electorală! Marea „demolare” pe Pirită: un coteț pentru porci!

„Este nevoie de un proiect pilot pe fonduri europene, de colaborarea dintre administrația locală, biserică și organizații neguvernamentale, altfel zonele marginalizate vor continua să se extindă” – Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș/candidat la funcția de primar al municipiului Baia Mare

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan a efectuat o vizită pe Pirită, una dintre comunitățile marginalizate din Baia Mare, alături de Anca Hendea, secretar de stat la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și consilierul local Bogdan Gavra. Asociația Pirita Children, condusă de Claudia Costea, derulează aici mai multe activități de susținere a copiilor din comunitate, oferind un ajutor concret pentru integrarea lor, acces la învățământ, igienă, hrană, servicii medicale și diverse activități educaționale. Ionel Bogdan a avut discuții și în trecut cu Claudia Costea, iar ceea ce face ea pe Pirită este modelul de bună practică pe care președintele Consiliului Județean Maramureș, candidat la funcția de primar al municipiului Baia Mare vrea să îl adopte în privința tuturor comunităților marginalizate din oraș.

Am fost pe Pirită să vedem cum arată zona după marea demolare a viceprimarului cu atribuții de primar. Surpriză! Toate cocioabele sunt la locul lor, mai puțin un coteț pentru porci, care a fost demolat la înțelegere probabil. Dragi băimăreni, asta este abordarea PSD! Au demonstrat pe tot parcursul campaniei electorale cum înțeleg ei administrația, cum vor să obțină capital electoral, prin mită electorală cum a fost și la chermeza din parcarea de la Lidl, unde s-a deschis un dosar penal. Au oferit dulciuri, scutece și energizante romilor prezenți, inclusiv copiilor. Așa vor ei să câștige voturi!

Așa cum am fost obișnuiți în ultimii mai bine de 20 de ani, soarta romilor și a celor care trăiesc în zonele defavorizate este folosită electoral, însă, nimic nu se rezolvă concret. Mai mult, prin nepăsare și indolență, nu s-a făcut altceva decât extinderea acestor zone! Eu am soluția prin care putem rezolva pe termen lung această situație care a fost pierdută de sub control deja de administrația locală! Cu fonduri europene, împreună cu biserica, organizațiile neguvernamentale și diverse instituții ale statului vom reuși să rezolvăm această problemă istorică, care apasă greu pe spinarea comunității noastre!”, spune Ionel Bogdan.

Claudia Costea și Asociația Pirita Children au integrat mai mulți romi decât autoritățile locale

Claudia Costea este îngerul salvator al zeci de copii care locuiesc în condiții greu de imaginat în comunitatea marginalizată de pe Pirită. S-a zbătut să dezvolte aici un punct de ajutor, a adus containere modulare unde există acces la apă și servicii de igienă, dar și unul unde au loc diverse activități educaționale, copiii primesc diverse servicii de care au nevoie, cum ar fi cele medicale de bază, igienă, hrană, dar mai ales educație. Rezultatele ei sunt cu atât mai mult de admirat, cu cât Asociația se descurcă din sponsorizări și nu beneficiază de sprijin din partea autorității locale. Asta deși aici are loc integrarea efectivă a zeci de copii în societate, o performanță pe care alții, cu fonduri serioase, nu au reușit-o până astăzi.

Ce face Claudia Costea aici este pur și simplu extraordinar și de admirat. Am discutat din nou cu ea, cu oamenii care locuiesc aici în condiții greu de imaginat.Trebuie spuse lucrurile așa cum sunt. Aici e o comunitate de romi și nu numai, din care o parte se descurcă, unii lucrează, dar condițiile sunt dezastruoase. Eu sunt dispus să aplic soluția corectă, singura care poate fi aplicată cu succes. Ca să rezolvăm această problemă, nu se poate doar să vorbim și să facem planuri, nici să venim cu buldozerul. Am văzut doar demagogie din partea altora, minciuni. Condițiile sunt grele, o mizerie ieșită din comun, o grămadă de copii care nu au condiții, decât ajutorul oferit de Claudia Costea.

Am văzut ce înseamnă să lași lucrurile în voia sorții. Dacă nu venim cu soluții complexe care să rezolve problema din temelii, nu se întâmplă nimic, doar se extinde zona”, spune Ionel Bogdan.

Bogdan Gavra, consilier local:Comunitatea de pe Pirită a apărut prin evacuarea câtorva persoane din blocul Melodiei 4, apoi s-a tot extins. Primarul de atunci i-a adus aici. Dacă se fac acum buletine la cei veniți aici din alte zone, cum se aude, nu facem altceva decât să permitem să se extinda această comunitate. Acest lucru trebuie taxat la vot.

Împreună cu Claudia Costea am adus primul modul de duș acum câțiva ani, apoi s-a zbătut și a reușit să aducă modulele de educație și au făcut și sera. Nu înțeleg de ce Primăria nu susține Asociația Pirita Children. Trebuie să găsim soluții, să acoperim sănătatea, educația, integrarea lor, apoi partea cea mai grea, partea de locuire. Buldozerul nu rezolvă nimic”.

Soluția lui Ionel Bogdan pentru eliminarea zonelor marginalizate: un proiect pe fonduri europene și un parteneriat public-privat între Primăria Baia Mare, biserici și organizații neguvernamentale

Prima dată a fost Craica, iar indolența administrațiilor succesive ne-a „cadorisit” cu noi comunități marginalizate pe Pirită, la Cuprom, zona Gării și Ferneziu. Promisiunile neonorate pe parcursul anilor, metoda „buldozerul” folosită în campanii electorale, dar mai ales lipsa de viziune și de acțiune a făcut ca în ultimii 20 de ani comunitățile să se extindă constant. Ionel Bogdan are o soluție care poate rezolva pe termen lung această problemă, un proiect pilot realizabil din fonduri europene, în parteneriat public privat între administrația locală, bisericii și organizații neguvernamentale.

Avem câteva comunități informale. Sunt mulți care muncesc, alții pe ajutoare sociale, aici trebuie sa verificăm exact, să primească doar cine chiar are nevoie. Sunt soluții care pot fi implementate. Primul lucru: locuirea, prin fonduri europene. Trebuie să avem posturi de poliție în fiecare astfel de zonă, pentru a menține ordinea și liniștea. Cei care nu sunt din Baia Mare trebuie să plece. Trebuie să oferim acces la educație copiilor. Să fie implicăm biserica și organizațiile neguvernamentale. Sunt astăzi la dispoziție fonduri pentru astfel de proiecte.

Alții vin, își fac poze, dărâmă un coteț să dea bine la populație, după ce dau mită electorală prin alte zone, care nu este deloc în regulă. Dacă se merge doar cu pachete electorale, problemă rămâne aceeași, se extinde. Aici sunt mulți bărbați în inchisoare, femei singure cu mulți copii care se chinuie și dacă pe acești copii nu îi educam și nu îi ajutam, nu vom putea avea o comunitate sustenabilă, problema se va tot extinde”, a mai spus Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, candidat la funcția de primar al municipiului Baia Mare.

Comandat de PNL Filiala Maramureș, Cod AEP: 21240015

Te-ar putea interesa si

FOTO – A PREDAT PERMISUL: Șoferiță de Audi din Lăpușel înregistrată de radar cu 118 km/oră în Bârsău Mare din Sălaj

Vasile Dale

ATENŢIE CRESCUTĂ LA ARTICOLELE PIROTEHNICE: 300 kg de articole pirotehnice ridicate de polițiști la Ardusat în urma unor percheziții domiciliare (FOTO)

Redactie

SALVAMONT MARAMUREȘ REACȚIONEAZĂ: Siguranța salvatorului este prioritară!

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.