Eveniment

RUTIERE: Combinație de alcool și viteză săvârșită de un tânăr în Baia Mare, amalgam de fapte probate în cazul unui bărbat din Borșa

Un echipaj de poliție din Baia Mare, aflat în exercitarea atribuțiilor pe bulevardul Republicii, a oprit în cursul nopții trecute un autoturism, care a fost surprins și înregistrat cu aparatul video-radar din dotarea autospecialei circulând cu o viteză de 89 km/h (+39).
În urma legitimării conducătorului auto, polițiștii au stabilit că este vorba despre un tânăr de 26 de ani din Botiza. De asemenea, întrucât acesta ar fi emanat halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.
Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Nu consumați băuturi alcoolice la volan și, de asemenea, respectarea regimului legal de viteză în localitate este obligatorie pentru toți conducătorii auto! Respectarea legislației rutiere salvează vieți!

*****

În urma activităților de cercetare penală desfășurate de polițiștii din Borșa, sub coordonarea procurorului de caz, a fost probată activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 36 de ani din oraș, care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea mai multor acte materiale la regimul circulației rutiere, precum și în ceea ce privește fapte din sfera violenței domestice.

La data de 25 martie a.c., acesta a fost identificat de polițiști în trafic, la volanul unui autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule și, de asemenea, sub influența băuturilor alcoolice, respectiv cu o valoare rezultată în aparatul etilotest de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. În următoarea zi, bărbatul a fost din nou depistat de polițiști conducând un autoturism pe drumurile publice dar, de data aceasta, a refuzat atât testarea cu aparatul etilometru, cât și prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii îmbibației de alcool.
Totodată, la data de 2 iunie a.c., Poliția Orașului Borșa a fost sesizată prin apel 112 de către o femeie, solicitând sprijinul poliției deoarece fostul ei soț a agresat-o, încălcând în acest sens ordinul de protecție emis. Polițiștii au menținut legătura cu apelanta până la sosirea la fața locului pentru efectuarea verificărilor specifice. Astfel că, autoturismul condus de bărbat a fost depistat de polițiști pe strada Victoriei, dar nu a dat curs semnalelor regulamentare efectuate de polițiști, continuându-și deplasarea aproximativ 100 de metri, unde, într-un final a oprit. Și de această dată, a reieșit faptul că nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice, fapt dovedit prin testarea alcoolscopică efectuată, respectiv o concentrație rezultată de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ceea ce privește starea victimei, i-au fost acordate îngrijiri medicale la Spitalul din Borșa.
Polițiștii au continuat cercetările în acest caz pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea procurorului de caz, bărbatul fiind reținut pentru 24 de ore la data de 03 iunie a.c., iar ieri instanța de judecată a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Maramureș.

Te-ar putea interesa si

Cinci tineri au fost coborâţi în siguranţă din zona lacului Ştiol. Au intervenit salvatorii borşeni

Redactie

NOI CU DRAG MUNCIM, PARDON SOCIALIZĂM: Așa se face curățenia de primăvară în Baia Mare în plină pandemie de COVID-19 (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

ULTIMA ORĂ: Accident rutier pe str. V. Lucaciu

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.