BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

A fost arestat preventiv: Un italian și-a sechestrat concubina timp de 4 ani ținând-o încuiată în dormitorul unui imobil din Bușag

În urma activităților de cercetare penală desfășurate de polițiștii din Tăuții Măgherăuș, sub coordonarea procurorului de caz, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a unui cetățean italian de 43 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Acesta a fost prezentat instanței care a dispus arestarea sa preventivă.

În fapt, la data de 29 mai a.c., polițiștii din Tăuții Măgherăuș au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie de 45 de ani cu privire la faptul că sora sa ar fi ținută împotriva voinței sale într-un imobil din satul Bușag.

Polițiștii s-au deplasat cu promptitudine la fața locului, unde a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe numele bărbatului.

Față de acesta a fost continuată urmărirea penală, iar, din activitățile informativ-operative derulate până în prezent, polițiștii au stabilit faptul că, din cursul anului 2021 până la data sesizării, bărbatul ar fi lipsit-o de libertate pe concubina acesteia, o femeie de 39 de ani. Acesta ar fi pus-o pe aceasta în imposibilitatea de a părăsi locuința.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice.

De asemenea, polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința bărbatului cercetat, de unde au fost ridicate mai multe medii de stocare, care ar putea dovedi activitatea infracțională a acestuia.

Ieri, în baza mandatului de aducere la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Acesta a fost prezentat Judecătoriei Baia Mare care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Ce spune Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, la data de 06.06.2024, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului M.A. pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod
ilegal, prev. de art. 205 alin. (1) din Codul penal.

La data de 07.06.2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a solicitat Judecătoriei Baia Mare arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi.

Din probele administrate rezultă că, inculpatul M.A., începând cu anul 2021 şi până în data de 29.05.2024 (data sesizării organelor de cercetare penală), a lipsit-o de libertate în mod ilegal pe concubina sa, prin aceea că, a încuiat ușa de acces în locuința cu cheia pe care o ținea în permanență asupra lui, a montat panouri de grilaj metalic pe balconul locuinței, a demontat clanța dormitorului pentru a nu putea fi deschisă și a aplicat un lacăt pe ușă, ale cărei chei de acces le avea doar acesta, a bătut cuie în rama de lemn a geamului grupului sanitar, pentru a nu-i permite concubinei sale ieșirea din locuința comună, privând în mod constant victima de libertate şi permiţându-i acesteia să iasă din casă doar cu acordul şi supravegherea lui, limitându-i contactele cu lumea din exterior, inclusiv cu membrii familiei extinse.

Ce spune instanța

MARAGLIOTTI M. ALBERTOInculpat

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 1970/197/P/2024 din 07.06.2024 şi, în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă, pe o durată de 30 zile, din data de 07.06.2024 până în 06.07.2024 inclusiv, a inculpatului MARAGLIOTTI ALBERTO, …., pentru săvârşirea pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. (1) din Codul penal.

Respinge solicitarea inculpatului, prin apărător, de a se dispune măsura preventivă a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 07.06.2024, ora 11:40. Document: Hotarâre  2271/2024  07.06.2024

Te-ar putea interesa si

MARAMUREŞ / ACTUALIZARE: COD ROŞU DE GRINDINĂ de MARI dimensiuni, vijelie puternică. Copac prăbuşit în zona Două Veveriţe, trafic îngreunat (GALERIE FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

INSTANŢA A HOTĂRÂT: Criminalul de pe strada Gării a fost arestat preventiv. A avut discernământ când şi-a ucis fosta iubită

Redactie

VIDEO EXCLUSIV / ACTUALIZARE: 26 incendii în 24 de ore – Pădure în flăcări între Poienile de Sub Munte și Crasna Vișeului din cauza inconștienței sătenilor care fac „curățenia de primăvară” cu foc

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.