BREAKING NEWSEveniment

CONTRE și acuzații DURE între PSD și PNL în Maramureș

Pe adresa redacției am primit două comunicate de presă din partea celor două partide aflate în alianță la nivel național, două partide care conduc România. La nivelul județului Maramureș acuzele sunt extrem de grave. Publicăm fără niciun comentariu cele două comunicate de presă furnizate de birourile de presă ale celor două partide.

Disperarea celor de la PSD nu are limite! Cumnata lui Lucian Morar a prezentat o legitimație falsă de ziarist în secția nr. 124 din Baia Sprie, încercând să obțină acces neautorizat în zona de votare

Gesturile la care apelează candidații PSD arată până unde sunt dispuși să meargă pentru a influența procesul electoral.

Felicia Ciurcaș, cumnata lui Lucian Morar, a prezentat astăzi o legitimație falsă de ziarist, pentru a intra în secția nr. 124 din Baia Sprie. I s-a făcut plângere penală și poliția a intervenit prompt pentru a apăra integritatea alegerilor locale și europarlamentare care se desfășoară astăzi.

Cumnata lui Lucian Morar s-a ales cu dosar penal pentru incidente electorale.

Acest caz nu este singular, ci face parte dintr-o serie de acțiuni disperate ale membrilor PSD care încearcă să manipuleze rezultatele votului. (Biroul de presă PNL Maramureș)

PSD cere PNL să renunțe la manipulare și victimizare și să se concentreze pe buna desfășurare a alegerilor electorale

Partidul Social Democrat Maramureș solicită filialei județene a PNL să înceteze încercările de manipulare și victimizare și să se concentreze pe asigurarea bunei desfășurări a alegerilor electorale. Este inadmisibil ca în această perioadă crucială, PNL, care deține controlul asupra Ministerului de Interne, Ministerului Justiției, Prefecturii Maramureș și Consiliului Județean Maramureș să caute scuze și să arunce vina pe PSD pentru incidentele care au avut și au loc în timpul procesului electoral.

În întregul județ Maramureș au fost înregistrate incidente privind desfășurarea corectă a procesului electoral. În loc să își asume responsabilitatea ca organizatori ai alegerilor, reprezentanții PNL continuă să caute scuze și motive pentru a se dezice de acest fapt. Un incident deosebit de grav și impardonabil s-a petrecut în Târgu Lăpuș, unde președintele unei secții de votare a plecat acasă cu ștampilele de vot seara trecută și a revenit în azi dimineață, cu acestea mânjite de cerneală. Astfel de incidente nu doar că subminează integritatea procesului electoral, dar pun și sub semnul întrebării competența organizatorilor.

PSD cere ferm PNL să renunțe la aceste practici de manipulare și să își îndeplinească responsabilitățile cu seriozitate și profesionalism. Integritatea alegerilor este esențială pentru democrație, iar cetățenii merită un proces electoral corect și transparent. Ne dorim ca toți actorii implicați în organizarea alegerilor să colaboreze pentru a asigura un scrutin corect și să se abțină de la acțiuni care pot compromite acest proces esențial pentru democrație. (Biroul de presă al PSD Maramureș)

Tentative multiple de fraudare a alegerilor în Maramureș, în timp ce prefectul PNL face poze electorale cu candidații liberali

Se încearcă fraudarea alegerilor în mai multe comunități ale Maramureșului, iar cele mai multe reclamații vin din localitățile conduse de primarii PNL. După incidentul de la Târgu Lăpuș, unde președintele de secție, simpatizant PNL, a plecat acasă cu toate ștampilele aseară și a revenit dimineață cu ele mânjite cu cerneală, au apărut alte nereguli și în alte localități cu primari PNL.

La Copalnic Mănăștur, într-un singur buletin de vot s-au regăsit alte 3 buletine pentru funcția de primar. Aceste tentative de fraudă și votul multiplu sunt acte grave și se pedepsesc conform legii, iar prefectul PNL de Maramureș, Rudolf Stauder trebuie să lasă ședințele foto electorale cu candidații PNL și să se ocupe de aceste probleme. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu ar trebui să anunțe miniștrii PNL ai MAI și ai Justiției, pentru că neregulile din Maramureș sunt tot mai multe și tot mai grave.

În Baia Mare, după victimizarea candidaților PNL că nu sunt suficiente cabine de vot în secții, acestea au fost deja suplimentate cu 70 de noi cabine până la orele amiezii, iar procesul electoral se desfășoară în parametrii normali. Nu sunt cozi mari și nu exista incidente majore înregistrate în secțiile din Baia Mare. Partidul Social Democrat cere PNL Maramureș să nu mai încerce să creeze panică în rândul cetățenilor și să nu se mai folosească de mass-media pentru a dezinforma. În ceea ce privește o parte a mass-media, accesul observatorilor din partea presei a fost interzis în anumite secții, ceea ce contravine legii electorale.

Este esențial ca toți cetățenii să fie vigilenți și să raporteze orice neregulă observată, deoarece integritatea procesului electoral este crucială pentru democrație. PSD Maramureș lansează un apel ferm către autoritățile competente să ia măsurile necesare pentru a asigura corectitudinea alegerilor și pentru a pedepsi conform legii pe cei care încearcă să compromită acest process democratic de a avea alegeri libere și corecte. (Biroul de presă al PSD Maramureș)

Te-ar putea interesa si

REŢINUŢI DE POLIŢIŞTI: Un băimărean a smuls lănţişorul de la gâtul unei femei, un sighetean a furat din mai multe locuinţe

Vasile Dale

AQUALAB, soluții profesioniste în domeniul apei potabile pentru comunitățile locale

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: RĂZBUNARE LA BORȘA, localnic încătușat de poliție – Au blocat drumul pentru a nu se mai transporta lemn din munții Maramureșului!

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.